Een performante tool voor risicobeheer

Een nieuw jaar vol nieuwe uitdagingen. Wellicht verrichte je veel denkwerk over de strategie om de continuïteit en groei van je kmo veilig te stellen. Geen evidentie in deze onzekere economische tijden. Want hoe vind je de juiste balans tussen groei en risicobeheer? Een nieuwe performante tool van Coface kan je daarbij helpen.

Als je een handelsrelatie met nieuwe businesspartners, klanten of leveranciers overweegt, wil je goed onderbouwde beslissingen nemen. Daarvoor heb je nauwkeurige, gedetailleerde en betrouwbare informatie nodig. En liefst ook nog een goede inschatting van de risico’s. Om aan die vraag te voldoen ontwikkelde Coface Urba 360, een tool voor universeel risicobeheer.

Wat is Urba 360?

Het letterwoord Urba staat voor Universal Risk Business Assessment. Het getal 360 staat voor het 360°-overzicht van de verschillende risico's die een commerciële beslissing kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de kans op wanbetaling, financiële risico's en advies over uitzonderlijke en contextuele risico's. Concreet kunnen klanten de interactieve tool voor risicobeheer gebruiken via iCON, het Coface-platform voor informatiediensten. Ze vinden er exclusieve bedrijfsinformatie (ook wel business intelligence genoemd) om hun risicobeheer te ondersteunen. Dit alles zowel op land- als op sectorniveau.

Hoe leidt Urba 360 tot beter risicobeheer?

De app is bijzonder gebruiksvriendelijk. Met enkele muisklikken verkrijg je toegang tot de data en inzichten van Coface over talloze bedrijven wereldwijd. Je kan onder meer hun risicosituatie raadplegen en hun financiële performantie afwegen tegenover gelijkaardige ondernemingen. Zo pluk je de vruchten van onze 75 jaar ervaring als kredietverzekeraar. Je maakt gebruik van de expertise van de Coface-teams op het gebied van risicobeheer. En je verzekert zo de veiligheid van je commerciële activiteiten.

Wil je graag toegang tot het wereldwijde informatienetwerk van Coface en profiteren van een optimale klantenervaring? Test Urba 360 gratis voor 1 economische speler.

Heb je nog vragen in verband met risicobeheer? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten of stel je vraag via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Coface

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Coface

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials