Sociale verzekeringsfondsen Incozina en Multipen fusioneren

Finance

De sociale verzekeringsfondsen Incozina en Multipen zijn op 1 april jl. een fusie aangegaan. De nieuwe naam is avixi. “De naam wijzigde, maar de vertrouwde service blijft”, stelt Niki Luyten, directeur van avixi. (foto: Marnix Van de Gehuchte, directeur ex-incozina en Niki Luyten, directeur ex-Multipen)

Beide sociaal verzekeringsfondsen werden opgericht in de jaren zestig, toen de overheid besliste dat er een orgaan moest komen om de inning van de sociale bijdragen van zelfstandigen te verzekeren.

Onafhankelijk sociaal verzekeringsfonds

“Multipen heeft sinds zijn ontstaan altijd zijn naam behouden. Incozina is door de jaren heen enkele keren van naam veranderd, maar beide sociale verzekeringsfondsen hebben dezelfde waarden en expertise.”

“Waar de meeste sociale verzekeringsfondsen vandaag in een groep geïntegreerd zijn, waarin ook een sociaal secretariaat en andere aanverwante organen zijn ondergebracht, waren Multipen en Incozina een onafhankelijk sociaal verzekeringsfonds. Als onafhankelijk sociaal verzekeringsfonds werkt avixi met verschillende partners. Dat geeft je als zelfstandige een grotere keuzevrijheid.”

Sociaal verzekeringsfonds met ervaring en expertise

Niki Luyten vertelt verder dat de twee fondsen ook eenzelfde manier van werken hebben wat klantenrelaties betreft.

“We vinden het belangrijk om een persoonlijk contact met onze klanten te houden. Als klant heb je een vaste klantenbeheerder, die je rechtstreeks per mail of per telefoon kan bereiken.”

Avixi werkt samen met het ondernemingsloket Eunomia. Samen met je boekhouder heb je toegang tot een digitaal loket met alle klantgegevens.

“We zorgen voor een performante dienstverlening en een snelle en accurate opvolging bij vragen en wijzigingen in dossiers.”

Door de fusie is het kantorennetwerk van avixi nu verspreid over Vlaanderen, met kantoren in Mechelen, Brugge en Hasselt.

Lees meer op KMOinsider over de aansluiting bij een soiaal verzekeringsfonds.

Iedere persoon die met een zelfstandig beroep begint of bestuurder wordt van vennootschappen moet zich aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds naar keuze. Dit dient uiterlijk op de dag van de aanvang  van de zelfstandige beroepsactiviteit te gebeuren.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials