Furbo-Leaderboard_Updated.gif

De coronatafel maakt samen ‘tafelen’ opnieuw veilig en verantwoord

Met een vindingrijke, veilige vondst doet Pascal Mannekens het motto ‘Never waste a good crisis’ eer aan. Rond zijn gepatenteerde coronatafels met ingebouwde luchtreiniging klaart de lucht letterlijk op. Hierdoor kunnen ‘tafelgasten’ op kantoor, thuis én op restaurant alleen maar zuivere lucht inademen

De coronatafel: een afdoend antwoord én wetenschappelijk verantwoord

Pascal Mannekens verenigt het beste van twee werelden. Als Master in de Revalidatiewetenschappen en bedrijfsleider van Bedking-Ergopolis switcht hij naadloos tussen ondernemende onderzoeker en onderzoekende ondernemer. In die laatste hoedanigheid heeft hij heel wat ideeën op zijn naam staan. De coronatafel is het afdoende antwoord op een nijpende nood. De gepatenteerde gamechanger maakt veilig samenkomen aan tafel opnieuw mogelijk.

Zonder gevaar vlak bij elkaar!

“Gezonde lucht is essentieel voor een gezond leven. Ik hamer al jaren op het belang van kwalitatieve lucht binnen. Degelijke luchtreinigers leveren een belangrijke bijdrage om dat doel te bereiken. Bij Bedking-Ergopolis bieden we al lang toestellen uit het topsegment aan. Door corona is zuivere lucht binnen plots -letterlijk- levensbelangrijk geworden. Met de coronatafel sprong ik in een gat in de markt én kunnen gebruikers een gat in de -zuivere- lucht springen. Goede luchtreinigers hebben een behoorlijk bereik, maar ze bieden de beste bescherming in hun onmiddellijke omgeving. Door de technologie in een tafel te integreren, sla je twee vliegen in één klap. Aan de coronatafel zit je zonder gevaar opnieuw vlak bij elkaar.”

Samen veilig vergaderen met medewerkers, partners en klanten wordt opnieuw mogelijk.Verdringingsventilatie: de beste bescherming in een bedreigende situatie

Mondmaskers en afstand houden bieden bescherming tegen een druppelinfectie. Ze staan echter machteloos tegen aerogene verspreiding waarmee het virus om zich heen slaat. Verdringingsventilatie zorgt voor afdoende afweer.
“Een coronatafel is een tafel waarin een luchtreiniger is geïntegreerd die gebruikmaakt van verdringingsventilatie. Vanuit lagere zones wordt lucht aangezogen. Die lucht passeert de filters. Daardoor wordt er ter hoogte van het tafelblad in de onmiddellijke ademzone van de mensen zuivere lucht uitgeblazen. De vervuilde uitgeademde lucht wordt door de luchtstroom afgebogen én gemengd en gereinigd. Luchtreinigers garanderen een maximaal gezondheidsrendement in een zone van 10m² rond de tafel.”

Ondernemers aller landen, verenigt u: veilig vergaderen met de coronatafel!

“Uiteraard is virtueel vergaderen een veilige werkwijze. Echte ondernemers weten dat ‘Trust is built around the table’ geen holle slogan is. Samen veilig vergaderen met medewerkers, partners, klanten en prospects wordt opnieuw mogelijk dankzij de coronatafel.”

Heureka voor de horeca: coronatafel maakt corona’proef’ genieten mogelijk

We dromen allemaal van een wereld waarin we opnieuw mogen samenkomen, als het even kan zonder mondmasker en plexiglas. De coronatafel brengt die dubbele droom binnen handbereik. Samen volkomen veilig tafelen op restaurant of zittend een glas drinken op café is perfect haalbaar én betaalbaar.”

Meten is weten !In de nieuwe praktijkgids van Flanders Food - Project COOVIRH (Coronaveiligere omgevingen van onverpakte voeding in retail en horeca) zullen de ervaringen van gebruikers van coronatafels vermeld worden. Ook de onderzoeksresultaten van de internationale aerosolenexpert Professor Blocken (KULeuven en TU Eindhoven) zullen bekendgemaakt worden. We verwachten dat ‘tafelen’ aan een coronatafel het besmettingsrisico met minimaal 50% reduceert ! In combinatie met andere ventilatiemaatregelen zal dit nog oplopen naar een veel hoger veiligheidsniveau.

Wil je meer weten over de coronatafel van Bedking Ergopolis? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Bedking Ergopolis

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Bedking Ergopolis

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • JOULE NV

  • 3w

    3W

  • Axis Group

Bekijk de socials