Furbo-Leaderboard_Updated.gif

De Coronatafel: samen klinken op én in gezondheid!

Op het moment dat we dit schrijven, heeft de regering de poort naar het ‘Rijk der Vrijheid’ opengezet. De maskers mogen dan wel verdwijnen, het is ijdele hoop dat het virus ook de aftocht blaast. Hoewel opluchting en blijdschap overheersen, plaatsen heel wat mensen kritische kanttekingen. Uiteraard willen ook zij hun portie plezier, maar alleen op een veilige en virusvrije manier. De gepatenteerde Coronatafel biedt een afdoend antwoord op deze terechte vraag.

Gewikt en ‘gemogen’: coronatafel doet het bijzonder goed in test van Flanders’ Food

Bedenker Pascal Mannekens, bedrijfsleider van Bedking-Ergopolis, was van bij de start gerust in zijn geesteskind. Maar ook voor de Coronatafel is de ‘proof of the pudding in the eating’, letterlijk in dit geval. Flanders Food testte de Coronatafels in een real-life setting. Het experiment kaderde in het COOVIRH (Coronaveiligere Omgevingen voor Voeding In Retail en Horeca)-project van FF met ondersteuning van VLAIO. De eerste fase van de heropening van de horeca was geen doorslaand succes gebleken: virusvrees leidde tot drempelvrees. In de test werden twintig gelukkigen in ‘De Montil’ in Affligem getrakteerd op een heerlijke lunch. Ze kregen het voorgerecht aan een gewone tafel en het hoofdgerecht en dessert aan een Coronatafel. Na beide ‘sessies’ volgde een schriftelijke bevraging. De Coronatafel kroonde zich tot onbetwiste tafelkampioen. De aanwezigen gaven aan dat ze aan de Coronatafel geruster én dus bewuster konden genieten. Ze merkten ook wel degelijk frissere lucht op.


Zuivere lucht, geen gebakken lucht: betrouwbare wetenschappelijke basis voor Coronatafel

Pascal Mannekens benadrukt dat de Coronatafel naast dit ‘subjectieve’ succes ook overtuigde in objectieve onderzoeken. “Bij het Flanders’ Food experiment daalden de fijnstofconcentraties opmerkelijk in de onmiddellijke omgeving van de Coronatafels. Logisch, want de tafels maken gebruik van luchtreinigers die hun deugdelijkheid en efficiëntie al jaar en dag bewezen hebben.” Professor bouwfysica en expert in aerodynamica en ventilatie Bert Blocken beaamt dat. “Luchtreiniging is niet nieuw. Een luchtreinigingsinstallatie is bijvoorbeeld al jaren een vertrouwde, vaste én veilige waarde in elk operatiekwartier. Luchtreiniging heeft in combinatie met andere maatregelen een belangrijke rol in de terugkeer naar het oude leven.” En dus integreerde Pascal een bestaande én betrouwbare basis in een praktische toepassing.


Aan tafel: alom geprezen én prettig geprijsd gaan hand in hand

Op gezondheid mag dan geen prijs staan, voor ondernemers moet de rekening uiteraard wel kloppen. Als bedrijfsleider van een kmo snapt Pascal dat maar al te goed. Hij heeft ook op dat vlak goed nieuws voor zijn collega-ondernemers: “De technologie staat op punt en is marktmatuur. Daardoor is de Coronatafel niet té duur. Brasserie Bon-Appetit in Haacht stapte als eerste mee in het pilootproject omtrent de Coronatafels. Investeren rijmt hier wel degelijk op renderen. Klanten zullen sneller en vaker de weg naar een veilige horecazaak vinden. Ook in de klassieke kantooromgeving is de Coronatafel gewaardeerd gezelschap. Als product van Ergopolis kan de Coronatafel uitpakken met een bijkomende troef: de tafel is ergonomisch én coronaproof!”

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Bedking Ergopolis

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Bedking Ergopolis

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials