anr-banner.gif

Hoe kan een ERP-systeem helpen om een moderne werkplek te creëren?

Ook voor kmo’s vormt een toekomstgerichte digitale strategie vandaag een must. Mappen vol afgeprinte e-mails, bestelbonnen, facturen, klantenfiches… De tijd is rijp om het allemaal vaarwel te zeggen. Het digitaal beheren van jouw administratie en processen is goed voor de productiviteit, de efficiëntie en… het milieu. Een performant ERP-systeem maakt dit alles mogelijk.

Centraal beheer van alle bedrijfsprocessen

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Een ERP-systeem centraliseert en stroomlijnt de logistieke, administratieve, financiële… bedrijfsprocessen in een enkel beheer- en informatieplatform. Naast de integratie van alle operationele processen, kan je ERP-software verder ook koppelen aan andere digitale tools. Zaken als klantbeheer, project- en servicebeheer, aan- en verkoopbeheer, planning, stockbeheer, boekhouding… gaan vaak gepaard met repetitieve, tijdrovende en foutgevoelige taken. Het digitaliseren en automatiseren levert niet alleen efficiëntie- en productiviteitswinst op. Je hebt eveneens toegang tot real-time data. Zo verkrijg je inzicht in je bedrijfsprocessen, meteen een solide basis voor je strategische beslissingen.

Nuttige functionaliteiten van een ERP-systeem

  • Crm: optimaliseer je relatiebeheer op basis van vlot toegankelijke klanten- en leveranciersdata.
  • Aan- en verkoopbeheer: 1 tool van offerte tot facturatie.
  • Stockbeheer: op basis van actuele voorraadinformatie en voorkeuren.
  • Project- en servicebeheer: koppel kosten, opbrengsten, werkuren en medewerkers aan een project.
  • Agenda: overzichtelijke planning van de workload van alle medewerkers.
  • Webshop: naadloze koppeling tussen administratiesoftware en webshop.
  • Mobiele apps: vlot gegevens uitwisselen tussen het kantoor en de mobiele werknemers.

Wat is het beste ERP-systeem voor jouw kmo?

Wanneer je op zoek gaat naar het juiste ERP-systeem, moet je rekening houden met drie criteria. Eerst en vooral de grootte van je bedrijf. De nood aan gecentraliseerde data stijgt evenredig met de schaalgrootte van de kmo. Als tweede factor speelt de sector waarin je actief bent een rol. Gaan er binnen jouw onderneming veel medewerkers de baan op, dan kan je niet zonder ERP-software om hen efficiënt aan te sturen. Dat kan onder meer via specifieke apps.. Als derde criterium zijn er vanzelfsprekend jouw specifieke wensen en behoeften. Breng daarom eerst jouw activiteiten en businessmodel in kaart, om te bepalen wat een ERP-pakket voor jou kan betekenen.

Wil je inzicht verkrijgen in alle aspecten van jouw bedrijfsbeheer? Download hier het e-book ‘ERP-software en de moderne werkplek’ van Wolters Kluwer.

Wolters Kluwer ontwikkelt SaaS-oplossingen (Software as a Service) onder de naam Adsolut. Vanuit zijn diepgaande kennis van de Belgische kmo-sector, creëerde de softwarepartner Adsolut Kmo-beheer een ERP-systeem op maat van jouw kmo. Want ERP is al lang niet meer voorbehouden aan grootschalige organisaties. Je kan nu uitgebreid kennismaken met dit pakket tijdens een groepsdemo.

Schrijf je in voor de demo van Adsolut Kmo-beheer

Meer vernemen over Adsolut Suite of andere Wolters Kluwer-softwareoplossingen voor de kmo? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Of vul onderstaand formulier in.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Wolters Kluwer

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Wolters Kluwer

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials