20200701-Desk-solutions.gif

Logistiek bedrijf schenkt pc’s aan Antwerpse school

IT

Covid laat ook positieve berichten achter. Suttons International, exploitant van tankcontainers, heeft zijn afgeschreven, maar nog prima computermateriaal aan een school in Merksem geschonken.

Na een jaar telewerken merkten de medewerkers van Suttons dat het concept van thuiswerken werkt. Het management besloot om het homework structureel in te voeren met één, twee of zelfs drie dagen thuiswerk per week, ook na corona. Logisch gevolg: minder kantoorruimte is nodig en desktopcomputers die door laptops werden vervangen.

Alle medewerkers van Suttons kregen thuis nieuw IT-materiaal. De vaste bureaus werden vervangen door flexplekken met nieuwe schermen, docking-station en toetsenborden. Leuk, maar wat deed het bedrijf met al dat ‘oud’ materiaal?

Een tweede leven voor pc’s, maar hoe?

Als logistiek bedrijf in de haven van Antwerpen, gespecialiseerd in het transport van tankcontainers, is Suttons zich bewust van de ecologische voetafdruk. Als internationaal bedrijf wil het haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus nemen. Daarom besloot het bedrijf om zijn afgeschreven, maar perfect werkend IT-materiaal, een tweede leven te geven.

Na een pak telefoons en mails kwamen de medewerkers bij het Koninklijk Atheneum van Merksem terecht. Zij konden de desktops, laptops, schermen en toetsenborden zeker gebruiken. Niet alle kinderen hebben thuis een computer of moeten de computer delen met broers en zussen, wat de lessen volgen dikwijls moeilijk maakt. Een 30-tal computeruitrustingen, dat zagen ze hier zeker zitten.

Oproep: wie heeft nog afgeschreven pc-materiaal?

De medewerkers van Suttons zijn ervan overtuigd dat ook bij andere bedrijven heel wat materiaal aan de kant wordt gezet omdat heel wat mensen structureel thuis gaan werken. Wie overbodig pc-materiaal een nieuwe kans wil geven, kan contact opnemen met Suttons International via Mieke Verbeke (tel.nr.: 03 808 23 48 en 0476 22 97 97).

Suttons Group


Internationaal heeft Suttons Group 1.000 mensen in dienst. Het bedrijf heeft 32 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en 48 wereldwijd en vervoert alle soorten vloeistoffen en gassen in tankers, in combinatie met logistieke diensten zoals supply chain management, contract logistics en spot logistics.

20200701-desk-solutions-rectangle.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials