anr-banner.gif

Stress over je btw? Reken op je online boekhoudpakket!

Geen enkele ondernemer houdt zich graag bezig met de btw-aangifte. Het is verplicht en je doet het best nauwkeurig wil je geen aftrekbare btw mislopen. Om tijdig en goed je btw-aangifte te doen moet je je boekhouding goed bijhouden. Maar wat als je je btw kan overlaten aan je boekhoudpakket: snel, efficiënt en zonder tijdverlies of fouten?

Een overvloed aan te verwerken documenten

Het manueel inboeken van aan- en verkoopfacturen, ingeven van bonnetjes en bijhouden van overzichten, uitgaven en inkomsten; wacht je ermee tot het laatste moment en je bent ongetwijfeld bezig tot in de late uurtjes. De kans dat je daarbij fouten maakt die je achteraf moeilijk kan corrigeren is groot.

Maar het uitstellen van je administratief werk heeft nog een ander nadeel: je weet pas aan het eind van een boekingsperiode hoe je er financieel voor staat. Wie weet hoeveel keuzes je ondertussen maakte zonder te beschikken over gegevens om die goed te kunnen onderbouwen?

Laat je btw over aan je boekhoudpakket

Natuurlijk kan je regelmatig tijd vrijmaken om je boekhouding bij te werken. Dan werk je echter nog steeds manueel en moet je bovendien alles zelf doen. Maar wat als je je btw kon overlaten aan je boekhoudpakket?

Slimme online software kan de aangeleverde documenten screenen. Op basis van eerdere, vergelijkbare boekingen maakt de software automatisch een boekingsvoorstel, inclusief de juiste btw-code, afhankelijk van het soort werk en van het feit of de klant of leverancier in België of in het buitenland is gevestigd.

Maak je je btw in orde via je boekhoudpakket, dan houdt de software bovendien bij wanneer je aangifte binnen. Zo vermijd je onnodige boetes. Bij marktleider in business software Exact heet dat no hands accounting. Waarom immers moeilijk doen als het gemakkelijk kan?

Btw snel en foutloos verwerken met je boekhoudpakket

Slimme, zelflerende, online software zorgt ervoor dat jij voor je btw kan rekenen op je boekhoudpakket. Je aangiftes gebeuren dan sneller, eenvoudiger en met minder moeite en fouten.

Je online boekhoudsoftware neemt veel manueel werk van je over en communiceert automatisch met je over deadlines. Zo kan je tijdig en correct aan je wettelijke administratieve verplichtingen voldoen.

Omdat je boekhoudsoftware je boekhouding bijwerkt zodra er ‘papierwerk’ binnenkomt, zie je op elk moment hoe je er financieel voor staat. En dat zou weleens veel waardevoller voor je onderneming kunnen zijn dan je denkt. Het feit dat je altijd up-to-date financieel inzicht hebt, betekent dat je snel op de bal kan spelen wanneer dat nodig is. Zodra er zich een kans voordoet, weet je precies waar je staat en of je over voldoende financiële middelen beschikt. Op die manier kan je kansen grijpen die je anders aan je voorbij moet laten gaan.

Ben jij overtuigd van de waarde van slimme boekhoudsoftware? Wil jij in de toekomst je btw verwerken via je boekhoudpakket? Laat dan van je horen via onderstaand invulformulier.

Lees meer:

Online boekhouden: de belangrijkste voordelen op een rijtje

Abonnementenbeheer via Exact Online: jouw garantie op een voorspelbare omzet

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Exact

Meer weten?

Exact

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Exact
  • Koningin Astridlaan 166
    1780 Wemmel
  • 080097631

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials