Versie 3 B-Close.gif

Bulk Terminal Zeeland uit Vlissingen kiest met iTOS voor efficiëntere processen

Sinds 2015 is Bulk Terminal Zeeland actief in de haven van Vlissingen. Om de stromen van bulkgoederen zoals biogerst, -tarwe en -granen efficiënter en sneller te behandelen, zocht het bedrijf een oplossing om processen verder te digitaliseren. Die vond het in de iTOS-software van logistiek specialist iOnLogistics.

Excel- en/of Access-bestanden zijn nog steeds schering en inslag in de administratie bij kleinere haventerminals. Guy Van der Veken, Director Operations bij iOnLogistics: “Bedrijven die vasthouden aan deze bestandsformaten en het bijbehorende manuele werk, lopen een hoger risico op fouten en kampen met verminderde efficiëntie. Door interne processen verder te digitaliseren, zoals Bulk Terminal Zeeland doet met iTOS, verhoog je de productiviteit en verlaag je het risico op fouten aanzienlijk.”

Van administratie over facturatie en stockbeheer tot voorspellingen, iTOS biedt het je allemaal

iTOS, het complete Terminal Operating System (TOS) van iOnLogistics, stroomlijnt administratieve, financiële en goederenprocessen. “Bulk Terminal Zeeland beheert er de hele warehousing-flow mee, van order tot facturatie”, aldus Guy Van der Veken.

Integratie van bedrijfsprocessen

Dankzij iTOS wordt bijvoorbeeld een koppeling gemaakt met de weegbrug, zodat medewerkers data niet langer moeten overtypen. iTOS wordt ook gekoppeld met de boekhouding (via Exact Online), wat heel wat papierwerk uitspaart. “En hoe minder administratie, hoe beter de opvolging”, aldus Guy Van der Veken. “Dat leidt tot tijdswinst en meer operationele efficiëntie vanaf het moment dat de goederen gelost worden tot het moment dat ze geladen worden. Een accuratere stockopvolging is hiervan het resultaat.”

Voorspellende analyses

Bovendien kan je als bedrijf dankzij iTOS beslissingen nemen op basis van cijfers in plaats van op buikgevoel en zo kosten besparen en ontevredenheid bij klanten voorkomen. Guy Van der Veken: “De software maakt het mogelijk om data te analyseren. Zo kun je bijvoorbeeld pieken in het werk voorspellen en tijdig de juiste oplossing zoeken, zoals in shifts werken of voor een korte periode enkele machines huren of tijdelijke krachten inschakelen.”

Binnenkort in iTOS: geïntegreerde tijdsregistratiemodule en planningstool

Momenteel integreert iOnLogistics nog een tijdsregistratiemodule en planningstool in iTOS. Guy Van der Veken: “Dankzij de tijdsregistratie kunnen medewerkers hun uren rechtstreeks in het systeem boeken. Dat geeft je als bedrijf zicht op hoe winstgevend je bent op elk moment.”

Daarenboven maakt de planningstool de workload en planningen zichtbaar in het systeem. “Met onze nieuwe tool heb je beter zicht of machines - denk maar aan kranen, bulldozers … - vrij zijn of niet. Je kan ook beter inschatten welk materiaal je nodig hebt. Eveneens zien we dat de nood bij kleinere terminals stijgt, ook zij moeten hun efficiëntie verhogen om kostenefficiënt te werken. En dan moet je je terminal zo veel als mogelijk automatiseren.”

Wil jij ook de efficiëntie in je bedrijf naar een volgend niveau tillen? Kies voor iTOS van iOnLogistics. Ontdek meer over het platform op de website of neem contact op met de experts via onderstaand formulier.

Lees ook:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en iOnLogistics

Meer weten?

iOnLogistics

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • iOnLogistics

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials