Versie 3 B-Close.gif

Een magazijnbeheersysteem niks voor jou? Dat denk je maar!

Van grote multinational tot kleine kmo. Iederéén is gebaat bij een degelijk magazijnbeheersysteem dat het werk op de vloer heel wat vlotter en rustiger doet verlopen. ‘Véél te complex en onbetaalbaar’ is een veelgehoorde misvatting die we nu even rechtzetten.

Wat is een WMS of magazijnbeheersysteem?

Een magazijnbeheersysteem (oftewel ‘WMS’, een Warehouse Management System) haalt zijn informatie uit de aankooporders, klantenbestellingen en het artikelbestand van je bedrijf.

Een WMS gaat die info gebruiken om alles wat er op de werkvloer moet gebeuren te...

  • plannen: Alles wat er moet uitgevoerd worden, is vooraf ingepland.
  • regisseren: Het gaat de uit te voeren taken verdelen over de medewerkers.
  • controleren: Het begeleidt medewerkers en controleert op fouten.
  • registreren: Het registreert alle details van de uitvoering.

Klinkt complex, niet? Achter de schermen is het dat ook, maar jij als gebruiker merkt dit niet. Zo’n systeem is aan de voorzijde erg eenvoudig. Geert Lowet, zaakvoerder van Dastronic, verwoordt het zo:

“Onder de motorkap van een auto zitten heel complexe dingen maar jij denkt daar niet bij na. Je stapt in de auto, je start en rijdt ermee weg. Zo moet je een WMS ook bekijken. Het is gewoon een tool die geïnstalleerd wordt en die het voor jou doet zonder dat je lang in opleiding moet.”

Wat kan een magazijnbeheersysteem voor jou doen?

Een WMS kan op verschillende vlakken een groot verschil maken in jouw magazijnwerking. En dit zowel voor heel grote bedrijven met enorme magazijnen als een kleine kmo met een magazijn van maar enkele werknemers.

Wat zijn de voornaamste doelstellingen?

  • Efficiënte opslag: Je beschikbare ruimte maximaal benutten zodat de afstanden die werknemers moeten afleggen zo klein mogelijk is.
  • Sneller werken: Slim omgaan met bv. bewegingen van pallets (weinig leeg laten rijden) en mensen (batch picking).
  • Foutloos werken: Hulpmiddelen inzetten om de goederen tot in detail correct te verwerken: Barcode Scanning, Voice Picking, Pick to Light.
  • Correcte voorraad: Een compleet beeld hebben van je voorraad zodat je klantenrelatie niet onder druk komt te staan en je niet met onaangeroerde voorraad blijft zitten.

Elk bedrijf heeft natuurlijk zijn eigen pijnpunten. Daarom zal Dastronic de implementatie volledig afstemmen op jouw specifieke behoeftes. En de prijs? Die volgt en moet zeker geen struikelblok zijn.

Een magazijnbeheersysteem zorgt simpelweg voor rust op de vloer. Dat ervaart ook Geert Lowet:

“Eén van de leukste quotes die we vaak krijgen in magazijnen is: ‘Het is heel raar, we doen méér dan vroeger, maar het is veel rustiger geworden in ons magazijn.’ En dat heeft ermee te maken dat de stress wordt weggenomen. Je voert gewoon de taken uit zoals ze worden aangeboden.”

De werknemer staat centraal

De IT en logistieke experten van Dastronic helpen al 40 jaar zowel heel grote klanten als kleine kmo’s met hun interne logistiek. Dit door de indeling en werking van het magazijn te gaan analyseren. Daarnaast implementeren ze nuttige tools en hun zelf ontwikkelde magazijnbeheersysteem Optima WMS:

“Het grote verschil met andere systemen is dat wij vanuit het oogpunt van de werknemer vertrekken, dát is de essentie. Het is geen IT-product maar een hand die met jou meegaat op de vloer én die ook automatisch inspeelt op wat er effectief op de vloer gebeurt. Daarin maken we wel het verschil.”

Wil je graag de visie van een expert met jarenlange ervaring? Is er bij jou verbetering nodig rond één van de vermelde doelstellingen? Dastronic komt een halve dag jouw magazijn analyseren en bezorgt je een rapport met raadgevingen. Allemaal gratis! Neem contact op via onderstaand formulier voor zo’n gratis analyse.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Dastronic

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Dastronic

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials