Versie 3 B-Close.gif

Logistieke automatisering garandeert handenvrij en foutloos werk

Ondernemingen zetten vandaag massaal in op logistieke automatisering. De uitdagingen van digitalisering en een veranderende, wereldwijde markt zorgen ervoor dat efficiëntie en flexibiliteit belangrijker worden. Automatisering zoals Voice speelt hier een centrale rol.

Jouw partner voor logistieke automatisering

Het team van CaptureTech werkt dagelijks aan de optimalisering van logistieke processen in alle sectoren. Account Manager Pascal Hibon licht toe:

“We zijn actief in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en de VS. Met 55 medewerkers ontwikkelen, implementeren en onderhouden we systemen die een optimale bevoorrading mogelijk maken. Met behulp van vernieuwende technologie laten we onze klanten beter werken.

We doen dit voor alle bedrijven die logistieke operaties hebben, ongeacht hun omvang of de sector waarin ze werken.”

Samen zoeken naar de juiste oplossingen

Volgens Pascal Hibon maakt CaptureTech het verschil door telkens oplossingen aan te reiken die naadloos aansluiten bij de noden van de klant.

“Je moet weten dat we in een sector zitten die erg technisch is. Dit betekent dat je technische bagage nodig hebt om de taal van je klanten te spreken. Wij hebben logistieke kennis in huis om snel pijnpunten vast te stellen en om samen met de klant naar een gepaste oplossing te zoeken. Deze oplossing vinden we in bestaande toepassingen of ontwikkelen we op maat. Zo kunnen onze klanten aan de slag gaan met logistieke automatisering waar de nood het hoogst is.”

Logistieke automatisering met Voice

Automatisering betekent niet dat machines mensen zullen vervangen, benadrukt Pascal. Voor hem staat technologie zoals Voice ten dienste van de medewerkers.

“Logistieke automatisering is erop gericht om medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen en om hen een maximaal comfort te bieden. Zo geeft Voice audio-instructies aan medewerkers via een koptelefoon. Op hun beurt gaan de medewerkers via een microfoon in dialoog met het systeem. Zo worden zij stap voor stap door het logistieke proces geleid. Deze technologie werkt zeer goed voor order pickers, maat sluit de toepassing in andere processen niet uit.”

De voordelen van Voice

Logistieke automatisering met behulp van Voice heeft volgens Pascal veel voordelen.

“In de eerste plaats heeft de medewerker voortdurend zijn handen vrij. De werkbon en de scanner behoren tot het verleden. Met Voice werkt de medewerker in één vlotte beweging door en heeft hij steeds zijn informatiesysteem bij zich. Op die manier kunnen mensen comfortabel sneller werken en creëer je dus een efficiëntiewinst.

Daarnaast zorgt Voice ervoor dat de foutenmarge aanzienlijk verkleind wordt. Doordat de medewerker alle informatie via de headset te horen krijgt, ontstaan er geen fouten meer bij het aflezen van papieren documenten of het scherm van de scanner.

Vervolgens neemt ook de veiligheid op de werkvloer toe. Omdat de medewerker handen en ogen vrij heeft, is hij zich meer bewust van zijn omgeving.

Nog een ander voordeel zit hem in het feit dat de laagdrempelige technologie van Voice geen lange en dure opleidingen behoeft. Medewerkers kunnen vrijwel meteen met de toepassing aan de slag.”

Wil je weten wat logistieke automatisering kan betekenen voor jouw bedrijf? Wil je meer weten over Voice? Neem dan contact op met CaptureTech via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en CaptureTech

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • CaptureTech

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials