Versie 3 B-Close.gif

Mazak vindt de best presterende reachtruck bij verdeler B-CLOSE

De Japanse fabrikant van werktuigmachines Mazak telt 75 vestigingen over de hele wereld. In Leuven bevindt zich het wereldwijde distributiecentrum voor CNC-lasermachines. In het magazijn liggen de goederen metershoog gestapeld. Geavanceerde Hyster reachtrucks verzekeren er een efficiënte orderpicking.

Yamazaki Mazak Europe in Leuven (afgekort: Mazak) maakt deel uit van de Yamazaki Mazak Corporation, in 1919 opgericht in het Japanse Nagoya. De onderneming doet al langer een beroep op de expertise van B-CLOSE voor alles wat heftrucks en andere magazijntoestellen betreft. Naar aanleiding van een verbouwing en uitbreiding in 2015, schreef Mazak evenwel een tender uit. Het doel? De modellen van verschillende merken toetsen aan de strikte criteria van het nieuwe magazijn. Als beste optie kwam de Hyster reachtruck van… verdeler B-CLOSE uit de bus.

Geavanceerde reachtrucks voor een geavanceerd magazijn

Mazak verdubbelde zijn vestiging in Leuven van 2.700 tot 5.500m². In het nieuwe magazijn liggen de goederen tot 15 meter hoog gestapeld. De andere delen van het magazijn kregen eveneens metershoge rekken. Daar staan reachtrucks in voor de orderpicking. “Wij hanteren zeer strikte internationale merkvoorschriften,” vertelt Johan Janssens van Mazak. “Onze reachtrucks moeten niet alleen voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen, maar ook modern en personaliseerbaar zijn. Mazak streeft ernaar 98% van de machineonderdelen binnen de 24u bij de klant te leveren. Naast betrouwbare reach- en heftrucks hebben we daarom ook nood aan een logistieke partner met een korte responstijd.”

De best presterende reachtruck

Mazak had zoals gezegd contacten met verschillende leveranciers. Na enkele demotests waren de chauffeurs overtuigd dat de nieuwe Hyster reachtruck het best voldeed. De uitstekende wendbaarheid en het rijcomfort scoren hoog. De besturing via een display met touchscreen draagt verder bij aan het gebruiksgemak van de truck. De reachtrucks zijn voorzien van een camerasysteem, zodat de bestuurder paletten op grote hoogte kan picken zonder in te boeten aan zichtbaarheid. B-CLOSE zorgde voor een uitvoering in de huiskleuren wit en oranje. Als toemaatje kregen alle bestaande toestellen (Hyster en andere) een revisie en eveneens een witte kleur.

“De Hyster reachtruck rijdt niet alleen comfortabeler en stabieler, hij biedt ook een beter zicht en een betere wendbaarheid. De rist aan moderne veiligheidsvoorzieningen, hoge betrouwbaarheid en doorgedreven efficiëntie vervolledigen het plaatje.”
Johan Janssens (Mazak).

Goede dienst na verkoop

Mazak weet uit ervaring dat een servicecontract bij B-CLOSE de nodige garanties biedt. Bij een storing of panne komt er binnen de vier uur een technieker langs om het euvel te verhelpen. De eventuele downtijd van de logistieke vloot blijft beperkt tot het minimum, zodat Mazak zijn doelstelling om een immediate deliveryvan 98% aan te bieden kan waarmaken. Precies om een dergelijke flexibele dienstverlening te verzekeren, koos B-CLOSE voor een structuur met regionale branches. Die kunnen zich vrij autonoom organiseren om dichtbij de lokale klanten te staan.

Lees nog getuigenissen van tevreden B-CLOSE-klanten

Ben je op zoek naar de meest performante heftrucks en reachtrucks? Is de ondersteuning van een flexibele logistieke partner voor jou doorslaggevend? Aarzel niet en stel je vraag aan een specialist van B-CLOSE. Of vul het formulier in.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en B-CLOSE

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • B-CLOSE

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials