Leaderboard BB.gif

Bedrijvencontactdagen Kortrijk: focus op business-opportuniteiten

Op 13 & 14 december vindt in Kortrijk Xpo de alweer 19de editie van Bedrijvencontactdagen plaats. Het was in Kortrijk dat deze ‘beurs voor en door ondernemers’ in 1988 het licht zag. Peter Vanbrackel, Exibition Manager Xpo Group, licht toe hoe dit event het begrip ‘netwerken met impact’ in de praktijk brengt.

Xpo Group organiseert niet minder dan 34 beurzen voor het grote publiek en vakbeurzen in België en het buitenland. Binnen dat aanbod mikken Bedrijvencontactdagen uitdrukkelijk op het samenbrengen van ondernemers. Het event reikt business-opportuniteiten aan en boost het ondernemerschap. Doelstellingen die de lokale VOKA-Kamers van Koophandel als co-organisatoren mee onderschrijven.

Een uniek en doeltreffend B2B-concept

Bedrijvencontactdagen onderscheidt zich op twee gebieden van andere (vak)beurzen. “Binnen een klassiek beursconcept stellen bedrijven uit een specifieke sector of nichemarkt hun producten of diensten voor aan een al dan niet professioneel publiek,” aldus Peter. “Op die manier trachten ze nieuwe leads te genereren. Wij vertrekken vanuit een geheel ander opzet. Om te beginnen bestaan zowel de exposanten als de bezoekers uit hetzelfde publiek: lokale ondernemers. Ontmoeten en netwerken staan centraal. Ondernemers ontdekken elkaars specialiteiten en bekijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Om die opportuniteiten maximaal uit te spelen is onze beurs sectoroverschrijdend.”

Bedrijvencontactdagen met eigen invulling

De organisatoren bouwen al 19 edities lang aan de succesformule van de Bedrijvencontactdagen op basis van ingrediënten, die hun nut reeds overvloedig aantoonden. Denk aan de regionale focus, het evenwichtige productaanbod, de uitgebreide promotie en de boeiende randevents. Peter: “Het openingsevent op woensdag 13 december staat in het teken van AI (artificiële intelligentie). Spreker Jeroen Baert licht het fenomeen toe en bekijkt vooral hoe ondernemers de technologie slim kunnen inzetten. Op donderdag 14 december is er de originele netwerksessie ‘speeddate voor exposanten’. Daar kunnen zij op korte tijd en op een informele manier nieuwe contacten leggen.”

Nieuw jobplatform

Met 540 exposanten is de editie 2023 totaal uitverkocht. De organisatoren verwachten ruim 15.000 bezoekers. Een derde van het bezoekerspubliek is ceo, wat de kwaliteit van de potentiële contacten onderstreept. Het nieuwe jobplatform, waar potentiële werknemers kennismaken met regionale werkgevers, voegt een nieuwe dimensie toe aan het concept. Je kunt Bedrijvencontactdagen in Kortrijk gratis bezoeken. Daarvoor moet je enkel jezelf (en eventueel je collega’s) vooraf registreren.

Registreer je voor Bedrijvencontactdagen in Kortrijk Xpo

Bedrijvencontactdagen Kortrijk praktisch

Kortrijk Xpo
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk

Woensdag 13 december 2023 van 14u00 tot 21u00
Donderdag 14 december 2023 van 14u00 tot 21u00

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Bedrijvennetwerkdagen - Bedrijvencontactdagen

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Bedrijvennetwerkdagen Antwerpen-Waasland
  • Bedrijvennetwerkdagen Limburg
  • Bedrijvencontactdagen Kortrijk

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials