Kredietwaardig en betrouwbaar online handelen? Een sterk voorbeeld!

Partner

Online handelen … je kan er niet meer omheen. Maar kan dit ook in streng gecontroleerde sectoren? Hiervoor lanceerden Atradius en Kemiex onlangs een zeer sterke oplossing: het eerste online handelsplatform voor de farmaceutische, veterinaire en voedingssector. Wij doken in het platform (en stonden alvast versteld)!

Hoe kan je veilig online handelen?

Veilig en betrouwbaar digitaal handelen … vaak is dit niet eenvoudig. Laat staan voor de farmaceutische, veterinaire en voedingssector, waar zeer strikte kwaliteitsmaatregelen van toepassing zijn.

Daarom lanceerden Atradius en Kemiex onlangs samen een digitaal handelsplatform voor ruwe grondstoffen in de farmaceutische, veterinaire, voedingsmiddelen- en diervoederindustrie.

Isidoro Unda (CEO van Atradius): “Dit strategische partnership geeft uitdrukking aan ons vermogen om innovatieve kredietoplossingen te ontwikkelen voor onze klanten en nieuwe activiteiten te ontplooien in de kredietverzekeringsmarkt. We willen op het gebied van digitalisering vooroplopen en onze klanten ondersteunen bij het verrichten van betrouwbare handelstransacties met internationale partijen.”

Wereldwijd, digitaal en betrouwbaar handelsplatform

De gebruikers van het platform zijn rechtstreeks verbonden met een wereldwijd netwerk van gekwalificeerde tegenpartijen. Samen bewaken Kemiex en Atradius de bedrijven, de transacties en het gedrag van handelaren om ervoor te zorgen dat elke transactie via het platform zo veilig mogelijk is.

Het grootste voordeel vinden we in de gegarandeerde betrouwbaarheid van alle partijen. Zo moeten handelaars niet alleen voldoen aan alle relevante regelgeving en kwaliteitscontroles, maar wordt ook de kredietwaardigheid in rekening gebracht. Dit maakt van het platform een unieke ontwikkeling.

Kredietverzekering op één transactie via één klik

Door een kredietverzekering voor afzonderlijke transacties aan te bieden, levert Atradius een belangrijke bijdrage aan de betrouwbaarheid en transparantie van het platform. Bovendien kan deze verzekering via één klik geactiveerd worden.

Dit biedt kopers én verkopers de mogelijkheid om risico’s af te dekken.

Over Atradius

Atradius biedt wereldwijd kredietverzekeringen, borgstellingen en incassodiensten aan via strategische aanwezigheid in meer dan 50 landen. De producten van Atradius helpen bedrijven over de hele wereld om zich in te dekken tegen betalingsrisico’s die verbonden zijn aan de verkoop van producten en diensten op krediet.

Meer info nodig over kredietverzekeringen of andere diensten van Atradius? Vul hieronder het formulier in.

Over Kemiex

Kemiex, opgericht in 2017, is een team van zeer gemotiveerde internationale professionals met de missie om de handel in API's en additieven te verbeteren. Het team wordt ondersteund door senior adviseurs van toonaangevende bedrijven en ondernemers in verschillende sectoren, zoals Pharma, Insurance, IT, Consulting en Financial Services.

Lees ook

Meer weten?

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven

Lees ook