Hillewaere stoot met 7 overnames door naar top verzekeringsmakelaardij

Finance

Hillewaere Groep heeft niet minder dan 7 verzekeringskantoren overgenomen in Vlaanderen en Brussel. De makelaarsgroep uit de Kempen verdubbelt hiermee in omvang naar 200 medewerkers en 24 miljoen omzet en nestelt zich met de overnames in de top van de verzekeringsmakelaardij in ons land. “Het is onze ambitie om nog sterk te groeien. Gesprekken over nieuwe overnames lopen volop”, stelt CEO Roel Druyts. (foto: Thomas Geuens)

7 overnames

Concreet nam Hillewaere Groep volgende verzekeringskantoren over:

  • De Clercq-Verstichel uit Gent
  • Lesseliers & Co uit Antwerpen
  • Nelissen Verzekeringen uit Hasselt
  • Fav&Co uit Brussel
  • Groep NBA Verzekeringsmakelaars uit Kortrijk
  • T&T Quirynen Insurance uit Kapellen
  • Duwel & Partners uit Genk (sinds oktober 2021)

De overnames werden gerealiseerd met de steun van het kapitaalkrachtige Five Arrows Principal Investments, een investeringspoot van Rothschild & Co.

Rationalisering in de verzekeringssector

De bestuurders van de 6 eerste vennootschappen blijven aan boord van Hillewaere. Ze herinvesteren in de holding en worden vennoten binnen de de Groep.

Roel Druyts:De bestuurders zijn actieve ondernemers die dichtbij hun klanten en team staan. Dit zullen we alleen maar versterken. Bedoeling is dat ze elk in hun regio Hillewaere verder uitbouwen. Vanuit de hoofdzetel bieden we gedeelde services aan op het vlak van producten, IT, HR, finance en marketing, maar zij blijven elk hun team aansturen en zijn het gezicht van het bedrijf naar de klanten toe. Geen enkel van de betrokken kantoren was overigens op zoek naar een overnemer. We hebben hen actief benaderd met ons project en we hebben hen overtuigd dat we als één groep veel sterker zijn dan elk apart.”

Hillewaere Groep ziet met de overnames zijn aantal vestigingen stijgen van 11 naar 18.


Roel Druyts: “Eén van onze speerpunten is om dicht bij onze klanten te staan en hen advies op maat te bieden. Alles draait om vertrouwen en daarom is het ook cruciaal om zeer bereikbaar en toegankelijk te zijn. De vestigingen blijven daarom op de locatie waar ze soms al twee generaties zijn gelegen. Alle klanten behouden ook dezelfde contactpersonen.”

Uitbreiding gespecialiseerde verzekeringen

Dankzij de overnames breidt Hillewaere Groep zijn aanbod uit met extra specialisaties, met name nog meer focus op bedrijfsverzekeringen, medische en andere vrije beroepen, non-profit, leven en beleggingen.

Roel Druyts: “Op hun beurt krijgen de nieuwe kantoren toegang tot een brede waaier aan op maat gemaakte producten voor bedrijfsklanten en vermogende particulieren. ZO hebben we eigen ontwikkelde verzekeringsoplossingen voor exclusieve wagens, luxe onroerend goed, kunstcollecties en jachten.”

Verder consolidering verzekeringssector

Met de overnames wil Hillewaere Groep het versnipperde landschap van verzekerings- en vastgoedmakelaardij verder consolideren en digitaliseren. Meerdere gesprekken zijn momenteel lopende en gelijkaardige deals zullen in de komende periode worden afgerond.

Roel Druyts: “We hebben een ambitieus plan uitgetekend om te blijven groeien. Hierbij willen we onze omzet verdubbelen. Uit de gesprekken die ik de laatste 8 maanden samen met mijn collega Leen Verheyen, die ook deel uitmaakt van het Merger & Acquisition team, gevoerd heb, is duidelijk geworden dat er veel interesse is in ons model. De voordelen die we kunnen bieden zijn dan ook groot: meer focus op de business en de klant, minder afleiding door operationele processen zoals boekhouding en HR, bijkomende efficiëntiewinsten voor het team via een IT-ecosysteem en verder uitdiepen van de klantenrelaties door unieke verzekeringsoplossingen. Daarnaast nemen de overgenomen partijen een actieve rol binnen de groep en worden ze vennoot in de topholding. Dit maakt dat ze mee kunnen genieten van de belangrijke groei die we de volgende jaren zullen realiseren.”

Meer consolideringsnieuws in de verzekeringssector: Kegels & Van Antwerpen onder de vlag van Duitse verzekeringsgroep Ecclesia (kmoinsider.be)

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials