anr-banner.gif
Desk Solutions SAP Business One versie 10.0

SAP Business One versie 10.0 is geboren en maakt de keuze voor deze ERP toepassing nog aantrekkelijker

Al je bedrijfsdata zoals boekhouding, financiën, voorraadbeheer, verkoop- en klantenadministratie en personeelszaken op één centraal platform? Dat kan met een ERP systeem zoals SAP Business One. Een totaaloplossing waarmee je jouw bedrijfsprocessen tiptop in orde brengt. Nu is er een nieuwe versie met heel wat interessante nieuwigheden.

SAP Business One: ERP ontwikkeld voor kmo’s

Met SAP Business One, een ERP speciaal ontwikkeld voor kmo’s, zijn je bedrijfsdata gecentraliseerd en kan heel je bedrijf met dezelfde gegevens werken. Dit op een moderne, gebruiksvriendelijke manier. Deze software blijft men optimaliseren met de ontwikkeling van een heel aantal add-ons en complementaire modules en het regelmatig uitbrengen van aanvullingen en vernieuwingen.

Er is nu een nieuwe versie die de komende tijd nog verder zal evolueren en die heel wat voordelen biedt die bestaande klanten zeker zullen waarderen en die het voor niet-gebruikers nog interessanter maken om hiermee te gaan werken: SAP Business One 10.0.

Theo Lambrechts van Desk Solutions deelt alle ins en outs van deze nieuwe versie die focust op nog méér gebruiksgemak en die een aantal aantrekkelijke nieuwe functies heeft.

Nu meer flexibiliteit dankzij een webclient

SAP Business One 10.0 komt naast de klassieke desktopclient nu ook met een webclient. Wat betekent dit? Overal waar er internet is, kan je inloggen via een webbrowser en dit vanop verschillende toestellen. Vanop de computer van je hotel, in een restaurant vanop je tablet, tijdens een meeting vanop je gsm, … Met 1 druk op de knop kan je vanop de desktopclient ook switchen naar de webversie, deze kunnen naast elkaar gebruikt worden.

Standaard een analyticsfunctie in de webclient

In de webclient zit er nu een extra stuk analytics. Je kan namelijk interactief verschillende soorten grafieken maken van de data. Als je nu in SQL werkt is een upgrade naar versie 10 en de bijhorende  webclient voldoende om al flink wat analytics te gebruiken. SAP HANA is natuurlijk het summum in de wereld van SAP Business One. Je combineert daarmee echte realtime analytics met een webclient die ook SAP HANA functies bevat. Dat kan dus uw volgende SAP Business One upgrade worden.

Het oog wil ook wat

De moderne, mooie look van de webclient maakt het heel fijn om mee te werken. Én die frisse look van de webclient werd ook doorgetrokken naar de desktopclient en is geoptimaliseerd voor de meest moderne monitoren.

Een greep uit de andere nieuwigheden

We zoomen in op enkele van de handige aanpassingen:

 • Een verbeterde usability met bv. een donkerblauwe aflijning van het actieve scherm en de mogelijkheid om alle schermen te resizen en er is meer customisatie mogelijk (bv. velden toevoegen).
 • Ook administratief zijn er verschillende modificaties:
  • De einddatum van het onderhoudscontract wordt duidelijk weergegeven zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
  • Je kan nu ook automatische referenties tussen transactiedocumenten krijgen. Deze gaan dus naar elkaar verwijzen, wat het overzichtelijker maakt (bv. periodieke afbetalingen die verwijzen naar 1 aankoopfactuur).
  • Verschillende gebruikers kunnen nu tegelijk correcties uitvoeren in een document dat ter goedkeuring voorgelegd wordt. Het document moet dus niet meermaals over en weer gestuurd worden en dit zorgt voor tijdswinst.
  • Bevoegdheden van gebruikers kan je nu ook gedetailleerder gaan instellen (per tab). Geen bevoegdheid? Dan blijft die info verborgen. Dus minder fouten en betere bescherming van je data.
 • Met 1 druk op de knop kon je al info vanuit SAP Business One exporteren naar Excel of Word en dan in Microsoft Office lokaal opslaan. Maar nu kan je ook koppelen met een Microsoft Office 365 Onedrive en dit vergemakkelijkt uiteraard de toegankelijkheid.

Meer info rond SAP Business One in het algemeen vind je op de website van Desk Solutions. Bekijk deze video’s rond de web client en de features van versie 10.0 voor een snelle opleiding over de nieuwe versie. Voor mensen die al werken met SAP Business One organiseert Desk Solutions een webinar op 7/7 en 18/8 over deze upgrade.

Ben jij nu ook getriggerd of heb je nog vragen rond SAP Business One? Neem dan contact op via onderstaand formulier of stuur een mailtje.

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Anrova Solutions

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • Harelbeke
 • Lier
 • Braine-l’Alleud

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials