anr-banner.gif

De ESC-holding versnelt groei met de overname van Net IT

Na de overname van Net IT telt de ESC-holding nu ruim 220 technologiespecialisten. Het spreekwoordelijke resultaat is groter dan de som van de delen. De Vlaamse nummer 1 Microsoft Dynamics 365 Business Central SaaS-partner bundelt de krachten met de nummer 1 Dynamics 365 Customer Engagement-partner. Samen vormen ze het expertisecentrum bij uitstek voor Dynamics 365 en digitalisering.

(op de foto v.l.n.r.: Robin Janssens (Investment manager Capital A), Jan Hofman (Managing Director Net IT), Benny Van Hyfte (CEO ESC), Luc Van der Putten (Managing Director Net IT) en Philippe Smet (Bestuurder ESC)

ESC helpt bedrijven en organisaties digitaal versnellen aan de hand van slimme bedrijfsapplicaties, moderne werkplektechnologie en e-business. De IT-expert biedt strategisch advies, implementatie en ondersteuning bij digitaliseringsprojecten. De onderneming kent een gezonde organische groei en sleept reeds voor de 8ste opeenvolgende keer een nominatie als Trends Gazelle in de wacht. De overname van Net IT kadert in haar groeistrategie.

De vraag naar slimme software en IT-specialisten blijft weerklinken. Tegen die achtergrond bouwt ESC Holding aan een groep met een schaalgrootte en kritische expertise op maat van deze uitdaging. Begin 2021 bracht de overname van sectorgenoot SDE het personeelsbestand op 150 FTE’s. In de zomer van 2022 nam investeringsmaatschappij Capital A een meerderheidsbelang in ESC. De injectie van bijkomend kapitaal en zakelijke expertise maakte de overname van Net IT mogelijk. De Microsoft Cloud Solution Partner blijft autonoom opereren, maar profiteert ondertussen van de centrale diensten van ESC. De holding is nu 220 technologiespecialisten sterk.

Expert in CRM-oplossingen

Sinds de oprichting in 1999 bouwde Net IT een uitstekende reputatie op in uiteenlopende sectoren. Het bedrijf heeft 60 medewerkers in België en Portugal. Als expert in Dynamics 365, het Microsoft Power Platform en de Azure-cloud helpt het ondernemingen en overheidsorganisaties bij het optimaliseren van hun klantrelatiebeheer. De bestuurders Jan Hofman & Luc Van der Putten blijven Net IT operationeel aansturen en het volledige Net IT-team blijft aan boord. Met overname van Net IT wil ESC zijn ambitie waarmaken om uit te groeien tot dé ICT-referentie in de Benelux. De klanten plukken op hun beurt de vruchten van een breder dienstenportfolio.

Microsoft tevreden over de overname van Net IT door ESC

"De essentiële rol van Microsoft-partners is om toegevoegde waarde te creëren voor onze klanten. Vanuit Microsoft kunnen we deze krachtenbundeling van ESC en Net IT alleen maar toejuichen. Als technologiepartner vergroten zij hun slagkracht en hun aanbod voor Dynamics 365 en Power Platform is nu compleet. Dat betekent dat zij onze klanten nóg beter kunnen helpen in de constante digitale evolutie. Vanuit Microsoft is het vertrouwen in deze partners alleen nog maar toegenomen," zegt Marijke Schroos, General Manager bij Microsoft.

Dankzij de overname van Net IT kan ESC Holding bedrijven & organisaties beter dan ooit helpen om digitaal te demarreren. Wil je graag vernemen wat deze samenwerking voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan zeker contact met ons op.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en ESC

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • ESC
  • Oude Eedstraat 4
    9810 Nazareth
  • +32 (0)9 329 93 06

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials