anr-banner.gif

“Doordachte en geautomatiseerde onboarding is the way to go!”

Download e-book

De eerste dag in een nieuwe werkomgeving is voor iedereen spannend. Je nieuwe medewerker moet het bedrijf, zijn rol en zijn nieuwe collega’s leren kennen. Als organisatie is het je verantwoordelijkheid dat nieuwe medewerkers zich snel verbonden voelen met je onderneming, want goede onboarding brengt heel wat voordelen met zich mee. In dit artikel ontdek je wat het precies betekent en hoe je dit slim aanpakt.

Onboarding: betekenis

Heb je je al eens afgevraagd wat onboarding precies is? Onboarding is een proces waardoor nieuwe medewerkers zich snel betrokken voelen bij je bedrijf en het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van het team.

Een optimaal onboardingproces is een win-winsituatie. De nieuwe medewerker voelt zich meteen goed in zijn nieuwe werkomgeving en heeft daardoor de drive om een positieve bijdrage aan de onderneming te leveren.

E-book: wat is een goede onboarding?

Het onboardingproces ziet er in elk bedrijf verschillend uit. Zo hangt het proces onder andere af van je bedrijfscultuur en sector, net als van de grootte van je onderneming. Optimale onboarding voor jouw bedrijf komt voort uit de 4 C’s:

  • Connectie
  • Cultuur
  • Compliance
  • Collega’s

Hoe je een onboardingproces slim organiseert, lees je in het e-book ‘wat is een goede onboarding’ van softwareaanbieder AFAS.

Personeel aannemen, onboarding: allemaal online

Het verbaast je waarschijnlijk niet dat een onboardingproces vandaag de dag online kan verlopen. Zo is het mogelijk om met een software in een online omgeving kennis te maken met de nieuwe medewerker. Daarnaast kun je via het online platform bijvoorbeeld ook werkinstructies, cursussen en alle informatie over het bedrijf meegeven. Op die manier moet je niet voor elke nieuwe medewerker het warm water opnieuw uitvinden.

Vacatures invullen of personeel aannemen via geautomatiseerde hr-processen maakt je werk heel wat efficiënter. In het e-book van AFAS leer je hoe je dit doet, alsook hoe het automatiseren van deze bedrijfsprocessen je onderneming vooruit helpt.

Win de War for Talent

Na de coronapandemie raakte de War for Talent in stroomversnelling. Wil je die uitdaging overwinnen, dan hecht je als bedrijf best belang aan een slimme onboarding. Hierdoor trek je niet alleen talent aan, maar waarborg je ook kwaliteit en consistentie. Het aantal ambassadeurs van je onderneming neemt toe en kosten dalen. En dat is precies waar je als onderneming naar streeft.

AFAS Software deelt in een e-book alle redenen waarom doordachte en gedigitaliseerde onboarding the way to go is!

Heb je vragen over een slimme onboarding of het digitaliseren van hr-processen? Neem contact op via onderstaand invulformulier.

Lees meer:

“AFAS Software - Altijd inzicht in uw bedrijf!”

ERP als een mentaliteitsverandering Automatisering is meer dan alleen een IT-verhaal

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en AFAS Software

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • AFAS Software

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials