anr-banner.gif

Meer cyberincidenten in de maritieme sector

Cybersecurity: een onderwerp dat voortdurend in beweging is. Elk bedrijf dat vandaag relevant wil blijven, moet digitaal gaan. Dat gaat gepaard met veiligheidsrisico’s. Zo steeg vorig jaar het aantal cyberincidenten in de maritieme sector met maar liefst 400%.

Die stijging is onder andere te wijten aan de Coronacrisis, waardoor veel personeel vanop afstand werkt, en aan de interconnectie tussen de IT- en OT-systemen in maritieme cyberomgevingen. Verschillende internationale instanties, zoals IMO en ENISA, voerden hierdoor maatregels of guidelines in om de toekomst van technologische vooruitgang binnen de maritieme sector te beschermen.

Toreon coacht bedrijven in verschillende sectoren op het gebied van cybersecurity en brengt de cyberrisico’s in kaart. Ze pakken het beveiligingsniveau en de interne expertise binnen de organisaties van hun klanten op hetzelfde moment aan. Zo streven ze naar digitale vooruitgang.

Toreon is lid van het ADM-netwerk om ook havenbedrijven te ondersteunen op het vlak van cybersecurity.

Boost je cybersecurity met een maritiem risk managementsysteem

Gebruik maken van een riskmanagementsysteem is vereist en belangrijk, maar het opzetten van zo’n systeem is riskant. Het legt de basis voor de stappen die in de toekomst genomen moeten worden om het bedrijf te beschermen en voor de budgetten die daarvoor gealloceerd moeten worden.

Voor maritieme bedrijven baseert Toreon zich op de guidelines van Cyber Risk Management for Ports. Het programma is zodanig opgesteld dat het rechtstreeks kan opgenomen worden binnen het ISPS-raamwerk en voldoet aan de eisen van de NIS-wetgeving.

Er wordt gelukkig steeds meer aandacht geschonken aan cybersecurity in de maritieme sector. Het opzetten van een risk managementsysteem zorgt voor een stevige basis waarna je zelfstandig verder kan bouwen aan een cyberveilige toekomst.

Subsidies

Met de steun van de Vlaamse overheid en subsidies voor cyberveiligheid is die toekomst mogelijk voor elke kmo. Ontdek hier of jouw onderneming in aanmerking komt voor een subsidie.

Meer weten?

anr-banner-400x300-v3.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials