anr-banner.gif

Waarom is het digitaal koppelen van bedrijfssystemen een must voor jouw kmo?

IT

Je bent overtuigd dat jouw kmo de trein van de digitale transitie in geen geval mag missen. Jouw primaire bedrijfsprocessen automatiseren betekent een belangrijke eerste stap. Maar als je echt de vruchten wilt plukken van je investeringen, kies voor software die bedrijfsprocessen koppelt. Zo kan je verschillende oplossingen aan elkaar koppelen en verkrijg je een 360°-overzicht van - en inzicht in - je bedrijfsprocessen. Sales Director Sigrid Jansegers (Exact) licht dit aspect toe.

Amper 1 op 5 kmo’s beschikt snel over een compleet overzicht van de bedrijfsprestaties (Kmo-Barometer 2021 Exact Software). De reden? Ze gebruiken tools (stockbeheer, boekhouding, uitgavenregistratie…) van verschillende leveranciers, en die systemen kunnen niet met elkaar ‘praten’. Het gevolg? Onvoldoende inzicht in de organisatie. En dat kan leiden tot weinig onderbouwde strategische beslissingen.

Hoe kan jouw kmo dit voorkomen?

“Om te beginnen kan je alle administratieve, financiële, commerciële en logistieke processen van jouw kmo centraal aansturen vanuit een ERP-systeem (Enterprise Resource Planning). Een all-in one softwarepakket biedt je in één oogopslag inzicht in al je primaire bedrijfsprocessen”, aldus Sigrid. “De ERP-software van Exact kan je bovendien connecteren met applicaties van andere software-aanbieders en uitbreiden met specifieke oplossingen voor jouw organisatie.” Dat opent tal van perspectieven. Wanneer de centrale data uit de Exact Online ERP-software bijvoorbeeld in verbinding staan met jouw webshopsysteem, weet je precies wanneer je nieuwe producten moet bestellen. En zo kunnen we nog talloze voordelen opnoemen.

Welke systemen kunnen zoal met elkaar communiceren?

Exact Online koppelt nu al met meer dan 100 erkende applicaties voor ondernemers in diverse sectoren. De koppelingen met SendCloud, PrestaShop, App4Sales, de Magento-apps en ook Bol.com bewijzen hun nut als je een handelszaak uitbaat of actief bent in e-commerce. “We bieden alle gecertificeerde apps aan per categorie en sector in ons App Center. Het gaat vaak om plug&play-standaardoplossingen, die hun nut al bewezen hebben. Met enkele muisklikken kan je ze koppelen of uitproberen. Zo shop je in geen tijd jouw persoonlijke online-businesssoftware bij elkaar.” Misschien beschikt jouw kmo al over eigen systemen, die je op maat liet ontwikkelen. Of stel je specifieke wensen voorop, bijvoorbeeld om jouw platform te linken aan de financiële administratie? Ook dan zijn er mogelijkheden voorhanden.

Is deze software veilig?

“We screenen alle apps die met klanten willen koppelen. Ontwikkelaars moeten aangeven welke data ze uit jouw licentie halen of aanmaken, en hoe ze omgaan met veiligheid en privacy. Zonder onze voorafgaande goedkeuring kunnen apps geen data ophalen. Apps die in ons App Center staan ondergaan een extra screening. Wij gaan dan na of de app de klant om toestemming vraagt om te koppelen en of de applicatie efficiënt werkt. Kortom: ons App Center bevat kwalitatieve en veilige apps voor jouw kmo.”

De voordelen van de Exact-software

  • Gebruiksvriendelijker en sneller werken: alle bedrijfsprocessen zijn aan elkaar gekoppeld, dus kun je ze vanaf één plek aansturen.
  • Minder foutgevoelig werken: de processen zijn onderling verbonden en je moet minder handmatig intikken in diverse systemen, wat de foutenlast doet dalen.
  • Gemakkelijk informatie uitwisselen: Exact Online werkt met open API’s om eenvoudig enin beide richtingen informatie uit te wisselen tussen verschillende apps.
  • Goedkoper werken: de werkzaamheden verlopen sneller en efficiënter, zo bespaar je tijd en mensen.
  • Schaalbaar werken: je kunt eenvoudig op- en afschalen en je software laten meegroeien met je bedrijf. Wanneer nodig connecteer je extra applicaties aan jouw software.
  • Datagedreven werken: al je bedrijfsprocessen op 1 plek, dat zorgt voor meer analytisch vermogen en uiteindelijk voor betere bedrijfsbeslissingen.

Even een stap terug: hoe start je met automatiseren?

Tot slot heeft Sigrid nog enkele nuttige tips om jouw kmo op de weg van de automatisering te zetten: “Breng je processen in kaart voor je gaat automatiseren. Zijn je huidige systemen up-to-date en onderling geconnecteerd? Zijn er processen die je kunt optimaliseren? Als tweede stap kies je voor een betrouwbare leverancier die 80% van je processen kan afdekken met een SaaS oplossing. Exact Online is daarbij de uitgelezen speler in de markt. In het Exact Online App Center krijg je alvast een overzicht van de beschikbare oplossingen, wellicht ook voor processen die nu niet lekker lopen in je bedrijf.

Verneem je graag meer over hoe Exact de verschillende systemen in jouw kmo met elkaar kan connecteren? Neem dan snel contact op.

anr-banner-400x300-v3.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials