Versie 3 B-Close.gif

B-CLOSE hecht opnieuw belang aan de Dag van de Heftruckchauffeur op 8 mei

Op 8 mei is het weer de nationale Dag van de Heftruckchauffeur. B-CLOSE riep deze Dag in 2019 in het leven om de mensen achter het beroep uitdrukkelijk in de bloemetjes te zetten en om te focussen op het belang van een veilige werkomgeving. Johan Teunen, heftruckchauffeur bij de Sunoptic Groep, licht zijn functie toe.

De Sunoptic Groep is een internationale producent en distributeur van brillen en accessoires. Sunoptic Europe in Kontich (bij Antwerpen) vormt het logistieke hart van de Groep. Het distributiecentrum ontvangt vanuit Azië wekelijks zeecontainers met goederen, verwerkt bestellingen van klanten uit de hele wereld en organiseert weg-, zee- en luchttransport. Heftruckchauffeur Johan Teunen waardeert het dat B-CLOSE een ‘Dag van de Heftruckchauffeur’ op touw zet.

Een beroep met verantwoordelijkheid

“Het laden en lossen van bestelwagens, vrachtwagens en containers en stockeren van goederen in de rekken,” vat Johan Teunen zijn job samen. “Soms maak ik daarbij ook gebruik van een reachtruck van Hyster. Ik heb ondertussen al acht jaren op de teller als heftruckchauffeur bij Sunoptic. Ik ben het dus goed gewend om met de heftruck in het magazijn rond te rijden en wagens te laden en lossen. Niet alle locaties zijn even makkelijk bereikbaar met de heftruck. Dan is het soms precisiewerk en moet ik voorzichtig te werk gaan om geen goederen of infrastructuur te beschadigen.”

Dag van de Heftruckchauffeur, een blijk van erkenning

Het motto van het initiatief luidt ‘Heftruckchauffeur, een onzichtbaar maar ook onmisbaar beroep.’ En dat is helemaal terecht volgens Johan Teunen: “Stel je een bedrijf voor zonder heftrucks en heftruckchauffeurs. Medewerkers moeten er alles handmatig lossen en laden. Dit zou enorm arbeidsintensief zijn. MMaar ook het materiaal is sterk verbeterd, de huidige heftrucks zijn echt gebruiksvriendelijk. Ik ervaar de Dag van de Heftruckchauffeur als een fijne erkenning van ons vak. Net zoals dat bij andere beroepen gebeurt, mag men ons ook wel eens in de bloemetjes zetten.”

Onmisbare opleiding

Teunen volgde jaren geleden een opleiding tot heftruckchauffeur bij een erkende instantie en verkreeg een getuigschrift. “De opleiding omvatte een stuk theorie, onmiddellijk gevolgd door een toepassing in de praktijk. Je leert er hoe je snel, maar veilig manoeuvreert en stapelt. Het is belangrijk om de veiligheidsrisico’s op de werkplaats te beperken en te zorgen voor een veilige en verantwoorde werkomgeving.  Je moet eveneens accuraat reageren wanneer er iets dreigt fout te lopen. Daarom vind ik het goed dat de Dag van de Heftruckchauffeur ook uitdrukkelijk aandacht besteedt aan het veiligheidsaspect van ons beroep.”

Wil je meer vernemen over de Dag van de Heftruckchauffeur? Of wens je advies over de aankoop of huur van een heftruck van topkwaliteit? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten of vul onderstaand formulier in.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en B-CLOSE

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • B-CLOSE

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials