Versie 3 B-Close.gif

Go4TMS: een ideaal transport management systeem voor alle transporten van Van Moer Logistics

Het bedrijf Van Moer Logistics groeide exponentieel. In 2014 moest er een nieuw transport management systeem (TMS) komen. Want hun op maat gemaakte TMS-pakket kon die enorme groei niet volgen. De keuze viel op Go4TMS van Go4Logistics. En hoewel de eisen voor het nieuwe TMS hoog waren, hebben ze zich die keuze zeker nog niet beklaagd.

Een nieuw TMS en de keuze voor Go4Logistics

De eisen van Van Moer Transport voor hun nieuw transport management systeem waren niet min. Uiteraard moest het nieuwe TMS hun diverse transportdiensten moeiteloos kunnen blijven ondersteunen. Maar daar stopte het niet. Ook moest het hen helpen om het bedrijf verder uit te bouwen.

Na het nodige onderzoek koos Van Moer Transport voor Go4TMS van Go4Logistics. En dit had een aantal redenen, want Go4Logistics:

 • kon hen een totaaloplossing aanbieden maar was daarnaast ook sterk in maatwerk.
 • behoort tot de Cronos groep. De gepaste bijstand voor al hun ICT-vragen was dus verzekerd.

Een transport management systeem dat een totaaloplossing biedt

Sinds 2015 gebeurt het beheer van alle klantenorders bij Van Moer via het transport management systeem Go4TMS. Van Moer biedt heel uiteenlopende transportactiviteiten aan: huif-, container- en tankcontainertransport horen daarbij, maar ook exceptioneel vervoer en vervoer van bouwmaterialen. Bij het plannen van al die diverse activiteiten worden ze ondersteund door de grafische planningtool van Go4Logistics.

Van Moer wil een one-stop-shop service bieden. Optimalisaties en uitbreidingen horen daar zeker bij. Go4Logistics speelt in op die specifieke noden d.m.v. nieuwe ontwikkelingen en op maat integraties.

Container planning tool: meer volume met minder mensen

Lege kilometers rijden? Dat moet zo veel mogelijk vermeden worden. Bij Van Moer slagen ze hierin dankzij de container planning tool. Hiermee kan je:

 • een kostenefficiënt rittenschema opstellen. Je geeft een aantal parameters in et voilà: de beste combinaties van laad- en losopdrachten krijg je mooi gepresenteerd.
 • de containerpool zo optimaal mogelijk benutten. Lege containers? Die worden snel ingezet voor een ander order.

Een boordcomputer zorgt voor de communicatie tussen chauffeurs en planners. Resultaat? Heel veel data is real-time beschikbaar. Data die later ook kan gebruikt worden om te berekenen of de gereden route wel rendabel was.

“Dankzij de container planning tool realiseren we de helft meer volume met 2,5 FTE minder.”, stelt Joris Emanuel, IT Manager bij Van Moer.

Koppelingen met het transport management systeem

Go4TMS kan gekoppeld worden met verschillende interne en externe systemen. Bij Van Moer zijn er koppelingen met:

 • het WMS systeem (een order moet dus niet dubbel worden ingegeven)
 • de boordcomputer
 • het trailer track & trace systeem
 • de fleet management software

Resultaat? De medewerkers bij Van Moer besparen veel tijd!

Een oplossing op maat: het stacker screen

Om de bedrijvigheid in de container depots rond de magazijnen in betere banen te leiden, heeft Go4Logistics een oplossing op maat ontwikkeld: het stacker screen.

Wat is en kan dit?

 • Dit is een app voor gebruik in de stacker. De chauffeur krijgt real-time inzicht in de opdrachten. Welke container moet hij met welke truck meegeven? Dat ziet hij zo op zijn scherm.
 • Aanpassingen zoals de status of locatie van een container kunnen ook direct worden gedaan. Geen papieren lijstjes of ettelijke telefoontjes meer. Nog belangrijker: geen dubbel werk en minder kans op fouten!
 • Dankzij deze app kan de planning op afstand worden geregeld en is fysieke aanwezigheid op de depots niet meer nodig.

Zijn de oplossingen van Go4Logistics ook iets voor jouw bedrijf? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Go4Logistics

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • Go4Logistics

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials