Versie 3 B-Close.gif

Hellmann Worldwide Logistics en het belang van digitalisatie in de zeevracht

Logistiek

Hellmann Worldwide Logistics is een van de grootste internationale logistieke dienstverleners. Het bedrijf biedt altijd de juiste oplossing voor de logistieke eisen van de klanten door het brede scala aan hoogwaardige producten zoals luchtvracht, zeevracht, weg & spoorvervoer en contractlogistiek. Daarbij zet Hellman ook sterk in op toekomstgerichte digitale diensten voor maximale transparantie.

Hellman Worldwide Logistics werd opgericht in 1871 en heeft vandaag een wereldwijd netwerk van 264 kantoren in 173 landen. Nauwe relaties met 's werelds toonaangevende rederijen en luchtvaartmaatschappijen, gecombineerd met de voortdurende ontwikkeling van de digitale tools, zorgen voor een soepel transport van de zendingen - vanuit één bron en over alle werelddelen. Het bedrijf voert transporten uit voor tal van sectoren, van Automotive, Fashion, Healthcare, Industry, Technology, Consumer Goods tot Renewable Engergy. Vracht kan alle vormen aannemen: van één schroefje of één pallet via luchtvracht tot 100 containers via zeevracht.

Bovendien is Hellmann Worldwide Logistics ruim 150 jaar na de oprichting nog steeds een familiebedrijf. Daar is het bedrijf best trots op! Hellman houdt in zijn bedrijfsvoering daarom vast aan wat familie betekent: integriteit, begrip, vertrouwen en samenwerking. Dit is de basis van het bedrijfs-DNA. Hellmann betekent F.A.M.I.L.Y.

Het belang van digitalisatie in zeevracht

Kurt Winckelmans, Branch Manager Seafreight in Antwerpen, vertelt: “Het zeevrachtteam in Antwerpen biedt met de ‘Smart Ocean’ tool real-time transportmonitoring aan onze klanten. Dit betekent een compleet overzicht van alle zendingen in real-time, zoals geschatte aankomsttijden en analyses van demurrage- en detentiekosten. Deze tool, samen met het presenteren van betrouwbare doorlooptijden, beschikbare vrachtcapaciteit en concurrerende tarieven, zijn essentieel in het aanbod van Hellmann.”

Om de kwaliteit van de dienstverlening aan de klanten verder te ontwikkelen, gebruikt Hellmann een wereldwijd geïntegreerd platform, genaamd Cargowise, dat accurate data en zichtbaarheid biedt en een hoge mate van automatisering. Hellmann Worldwide Logistics heeft CargoWise geïmplementeerd om de operationele processen binnen de wereldwijde zeevaart- en luchtvrachtactiviteiten te verbeteren door systemen en databases te standaardiseren en een efficiënter gebruik mogelijk te maken.

België testland voor innovatieve IT-applicaties

Kurt Winckelmans: “Door het stabiele team van experten in Brussel en Antwerpen is België vaak het testland voor innovatieve IT-applicaties. Zo ook voor dit nieuwe TMS systeem. We volgen hierbij op wat de concrete CO2-impact van het transport is, en ondernemen acties om die footprint te verlagen.

Met de wereldwijde uitrol van dit TMS systeem bieden we ook een stimulerende en krachtige werkomgeving aan onze medewerkers. Zij zijn zo in staat om verdere waarde toe te voegen voor klanten.

Het voorziet het bedrijf ook van onschatbare verbeteringen in de productiviteit en stelt de medewerkers in staat om transacties uit te voeren op het gebied van expeditie, douaneafhandeling, opslag, verzending, tracking, landtransport, e-commerce en grensoverschrijdende compliance. Hierdoor kan Hellmann al zijn activiteiten beheren via één database voor meerdere gebruikers, functies, landen, talen en valuta.”

Multimodale oplossingen, digitalisatie en vlot geconnecteerde medewerkers

Door de multimodale oplossingen, gedigitaliseerde processen en vlot geconnecteerde collega’s heeft Hellmann van snel handelen zijn specialiteit gemaakt. Het bedrijf combineert de voordelen van een groot bedrijf met collega’s die in de lokale kantoren dicht bij de klanten staan. De kantoren in Vilvoorde (luchtvracht) en Antwerpen (zeevracht) maken trots onderdeel uit van dit globale team van ruim 12.000 Hellmann werknemers. Kurt Winckelmans: “Ons motto is dan ook: “Thinking Ahead – Moving Forward.”

Een transportvraag? De collega’s van Hellmann Worldwide Logistics denken graag met u mee. Neem contact met ons op via het 'Let's do Business' formulier en dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

BCLOSE_Rectangle.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials