Versie 3 B-Close.gif

Het abc van verpakkingsmateriaal: milieuvriendelijke verpakkingen

Als je aan het milieu denkt, is het kiezen van het juiste verpakkings- en beschermingsmateriaal van groot belang. Komt het product in perfecte staat bij de klant toe? Dan is de klant blij én het komt het milieu ten goede want er is geen herstelling of extra productie (verbruik van grondstoffen) nodig met bijkomende verzending tot gevolg. Ook wat milieuvriendelijke verpakkingen zelf betreft, zijn er veel mogelijkheden en blijft men innoveren.

Storopack draagt zorg voor het milieu

Verpakkingsproducent Storopack laat zich in zijn dagelijkse activiteiten en beslissingen altijd leiden door het principe van duurzaamheid: zo leven zodat de generaties na ons minstens even goed of zelfs beter kunnen leven als wij. En dit uit zich onder andere in een breed gamma aan milieuvriendelijke verpakkingen. Zo hoeft verpakkingsmateriaal helemaal niet vervuilend te zijn.

Bij Storopack werkt men volgens de principes van 4R:

milieuvriendelijke verpakkingen Reduce Reuse Recycle Renew
 • Reduce: het verminderen van het gebruik van grondstoffen.
 • Reuse: het hergebruiken van een product.
 • Recycle: afval vervangt onbewerkte grondstoffen.
 • Renew: producten maken van hernieuwbare grondstoffen.

De milieuvriendelijke verpakkingen en producten van Storopack

Bij Storopack worden er voortdurend duurzame en milieuvriendelijke producten geproduceerd gebaseerd op een duidelijk beleid. Er is een heel gamma plasticvrije verpakkingsmiddelen. Maar vergis je niet: kunststoffen kunnen ook zeer nuttig zijn als transportverpakking én recyclebaar zijn en hebben ze uiteraard ook in hun gamma.

Het juiste verpakkingsmateriaal kiezen voor jouw situatie is belangrijk, of je nu de juiste verpakking voor je webshop zoekt of iets helemaal anders. Storopack kan je altijd bijstaan met verpakkingsadvies.

Een greep uit het gamma milieuvriendelijke verpakkingen:

milieuvriendelijke verpakkingen Renatur
Renatur®


Wist je trouwens dat je met duurzaam verpakkingsmateriaal ook origineel uit de hoek kan komen en dit niet saai hoeft te zijn?

Innovatie in milieuvriendelijke verpakkingen: PAPERbubble®

Wat milieuvriendelijke verpakkingen betreft, blijft Storopack innoveren. Zo is er bijvoorbeeld de lancering van PAPERbubble®. Dit is een beschermende verpakking op basis van papier met luchtkussentjes. Deze verpakking is duurzaam en 100% recycleerbaar, maar toch minstens even robuust en beschermend als traditionele luchtkussenfolie.

milieuvriendelijke verpakkingen PAPERbubble


Enkele tips om milieubewuster te werken

Naast het gebruik van milieuvriendelijke verpakkingen, kan je op de werkvloer nog meer doen om het milieu blij te maken:

 • Bespaar papier door onder andere dubbelzijdig af te drukken en na te denken of het document wel écht afgedrukt moet worden. Foutief gedrukte documenten? Perfect kladpapier!
 • Niet alleen thuis, maar ook op het werk sorteer je je afval in gescheiden vuilnisbakken.
 • Ga voor enveloppen uit gerecycleerd papier of enveloppen met luchtkussenfolie die gerecycleerd kunnen worden.
 • Kies voor de fiets of het openbaar vervoer en vermijd zo de files.

Heb jij een verpakkingsuitdaging? Dan heeft Storopack ongetwijfeld een milieuvriendelijke verpakking als antwoord. Neem voor advies op maat contact op via het onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Storopack

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • Storopack
 • Nieuwbrugstraat 79
  1830 Machelen
 • +32 (0)2 756 80 90

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials