Versie 3 B-Close.gif
Jogo inladen

Logistiek over de weg én via het water: Jogo Logistics is specialist in multimodaal transport

Omdat onze wegen steeds meer te maken hebben met files dringt een duurzaam alternatief voor het wegtransport zich op. Om de stap te zetten naar een efficiënte en groene logistiek is een modal shift nodig waarbij watertransport centraal staat. In dit artikel lees je wat een logistieke expert in deze context voor jouw bedrijf kan betekenen.

Regie van de logistieke keten

Met een focus op multimodaal transport en overslag positioneert JoGo Logistics zich expliciet als een logistieke ketenregisseur. Daarvoor ontwikkelde het bedrijf verschillende gespecialiseerde laad- en lostechnieken.

Het bedrijf gelooft in een efficiënte regie van de logistieke keten maar is ook een geschikte partner voor wegtransport, waterwegtransport of voor opslag en overslag. De kennis van deze drie disciplines vult het bedrijf aan met een doorgedreven ervaring in supply chains.

Wegtransport van productiesite tot werf

Jogo Logistics verzorgt het wegtransport van je goederen vanaf de productiesite tot op je bestemming. Met een totaaloplossing, met inbegrip van de administratie van specifieke documenten voor wegvervoer, past het de planning aan jouw noden aan. Zo kunnen je goederen of materialen opgehaald worden op jouw productievestiging om ze vervolgens via het water te transporteren naar een opslaglocatie of magazijn. Van daaruit reizen ze, eventueel op afroep, verder naar de eindbestemming of werf.

Transport via water is een duurzaam, efficiënt en budgetvriendelijk alternatief

Door de ervaring die Jogo Logistics opbouwde in de zeevracht en door samenwerkingen met de beste echelon-oceaanvervoerders kan het bedrijf de flexibiliteit van routingopties en geautomatiseerde boekingen aanbieden en concurrerende prijzen garanderen voor zeevracht.

Laat je je pallets met een binnenvaartschip door Jogo Logistics transporteren dan geniet je van volgende voordelen:

  • Meer capaciteit: 10 tot zelfs 50 vrachtwagenladingen passen in één binnenschip
  • 30% lager brandstofverbruik dan bij transport over de weg
  • Sneller, betrouwbaarder en goedkoper transport
  • Ecologisch vervoer want minder C02-uitstoot

Stevedoring: het laden en lossen van schepen

JoGo Logistics houdt de hele logistieke keten, inclusief het laden en lossen van schepen en het voor- en natransport, in eigen beheer. Daarvoor beschikt het bedrijf over alle voertuigen en personeel.

Van geluidsschermen tot spoorwegbielzen

Door de jaren heen bouwde Jogo Logistics expertise op in waterwegtransport, wegtransport, stevedoring en de combinatie van dit alles. Zo kon de logistieke ketenregisseur een bijdrage leveren aan enkele logistieke projecten en bouwde het een duurzame samenwerking uit met een grote bouwmaterialenfabrikant

Geluidsschermen voor de Mechelse R6

Voor het transport van betonnen geluidsschermen voor de Mechelse R6 maakte producent Omnibeton gebruik van de binnenvaart. In totaal transporteerde JoGo Logistics 220 geluidswanden en deltablocs in 2 verschepingen van Hasselt naar Tisselt-Willebroek. Met dit transport realiseerde het bedrijf een besparing van 84 ritten tussen Hasselt en Mechelen of 15.000 kilometer.

Transport van betonbielzen via de weg en het water

Voor het Belgische spoorwegbedrijf Infrabel vervoerde Jogo Logistics 10.000 ton betonbielzen van de productiesite in het Nederlandse Rheden naar de verschillende sites van Infrabel. Voor dit grootschalige transport koos de producent voor een combinatie van water- en wegtransport, overslag en opslag. Dit proces werd van begin tot eind uitgetekend door JoGo Logistics.

Bouwmaterialenfabrikant gaat voor een modal shift

Ook bouwmaterialenfabrikant Wienerberger is sinds 2007 partner van Jogo Logistics. Het bedrijf zet sterk in op palletvervoer via binnenvaart. Voor Wienerberger werkt Jogo Logistics aan watergebonden transportlussen met snelbouwstenen en grondstoffen tussen Wienerberger en de groothandel, maar ook tussen de Wienerberger-sites onderling. Op die manier kan er op slechts vier uur een volledig schip van 400 ton geladen of gelost worden.

Ben jij ook klaar voor de modal shift? Of ben je op zoek naar een specialist voor jouw logistieke ondernemingen? Ontdek wat Jogo Logistics kan betekenen en stel je vraag via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en JoGo Logistics

Meer weten?

JoGo Logistics

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • JoGo Logistics

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials