Versie 3 B-Close.gif

Logistieke totaaloplossing: de voordelen van werken met 1 goede partner

Jij wil je focussen op je product en de groei van je bedrijf. De logistieke kant van de zaak? Dat is niet echt je sterkste kant en dat hoeft ook helemaal niet. Wil je er gerust in zijn dat je logistiek op rolletjes loopt? Kies dan voor een logistieke totaaloplossing.

Logistieke totaaloplossing ontzorgt de klant

1 bedrijf dat jou een logistieke totaaloplossing biedt, gebaseerd op flexibiliteit, persoonlijke service en maatwerk. Een bedrijf dat de verschillende puzzelstukjes waarover het beschikt, combineert tot de beste oplossing voor jouw noden, zoals (inter)nationaal transport via land, zee of lucht, opslag, douaneformaliteiten en trade compliance.

Klinkt goed, niet?

Dirk Van Hoomissen, Business Unit Manager 360° Logistics bij Gosselin Logistics, vertelt:

“Het gaat bij ons over ontzorgen. Dat een klant die transporten en opslag moet doen en douaneformaliteiten moet vervullen met 1 partij kan praten. Een partij die de héle logistieke keten kent en die weet waar de aandachtspunten zitten. Een partij die ook de klant kent en echt kan inspelen op zijn noden. Voor de klant biedt dit niet alleen als voordeel dat zij slechts 1 aanspreekpunt hebben, maar ook dat er toegevoegde waarde is.”

Veel controle en flexibiliteit dankzij eigen assets

‘We’re here to stay!’, zeggen ze bij Gosselin Logistics. Zij deden de nodige investeringen en hebben intussen heel wat eigen assets: van terminal operations en magazijnen tot zelfs eigen mogelijkheden voor het op maat verpakken van je materialen om het zo veilig mogelijk te transporteren. Naast dit alles kunnen ze ook lashing & securing activiteiten aanbieden voor het veilig vastzetten van goederen. Dit zowel conventioneel, op flats of in containers.

Doordat deze diensten allemaal in-house aangeboden worden, hebben ze een totale controle over de verschillende schakels uit de logistieke keten. Ook beheersen ze zowel goederenstromen als informatiestromen waardoor klanten altijd op de hoogte gehouden kunnen worden van het verloop.

“Omwille van het feit dat we alles in eigen regie hebben, kunnen we ook flexibeler zijn waar nodig en oplossingen op maat maken. En door de nodige interne expertise bij elkaar te brengen, kunnen we klanten dan ook de beste end-to-end oplossing aanbieden.”

Toch is het voor hen geen noodzaak om alles zelf te doen, waar nodig werken ze samen met ervaren partners. Zo krijg je de beste logistieke totaaloplossing en kan je genieten van hun wereldwijd netwerk.

Logistieke totaaloplossing die focust op maatwerk

“Wat zijn de logistieke noden van de klant? Hoe zit zijn business in elkaar? Van daaruit kan je dan verschillende oplossingen aanreiken afhankelijk van de prioriteiten van de klant. Soms is dit cashflow, voor anderen is dit bijvoorbeeld zekerheid.”, legt Dirk Van Hoomissen uit.

Omwille van de gezamenlijke kennis, de jarenlange ervaring en passie voor logistiek kunnen de mensen bij Gosselin met advies, alternatieve oplossingen of voorstellen komen op maat van de klant. Ze bieden supply chain consulting aan gebaseerd op inzichten uit verschillende sectoren. Dit maakt Gosselin een perfecte partner voor bedrijven die efficiënt en economisch willen groeien.

Persoonlijke service: géén hol begrip

“Onze target group is niet enkel de multinationals waarbij we alles zo veel mogelijk standaardiseren. Wij proberen natuurlijk ook met bepaalde standaarden te werken, maar zien dit eerder als puzzelstukjes en kunnen daar veel combinaties mee maken. Die persoonlijke aanpak is heel hard gelinkt aan die op maat gemaakte oplossingen. We passen ons zo veel mogelijk aan, aan wat de klant nodig heeft.”

Dankzij het feit dat Gosselin beschikt over verschillende locaties staan ze ook dichter bij de klant. In West-Vlaanderen hebben ze een kantoor in Rumbeke, op Brucargo een voltallig luchtvrachtteam en in Antwerpen zijn ze zowel binnen als buiten de haven aanwezig.

Een dedicated contactpersoon per klant staat dan weer garant voor een persoonlijke aanpak. Klanten voelen zich dankzij dit lokaal aanspreekpunt erg comfortabel bij hun partner: “Daar gaat het eigenlijk om: dat je weggaat van leveranciersstatus en gaat naar partnerstatus.”

Spreekt het werken met 1 partner die écht inspeelt op jouw logistieke noden je ook aan? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Gosselin Logistics

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Gosselin Logistics

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials