Versie 3 B-Close.gif

Servicebedrijf voor rollend materieel B-CLOSE blikt terug op geslaagde Bedrijvencontactdagen

De innovatieve structuur van B-CLOSE steunt op lokaal verankerde branches. Zij delen dezelfde waarde van klantgerichtheid. Dat uit zich in nabijheid, flexibiliteit en korte communicatielijnen. Tegelijk legt elke branch specifieke accenten. Zo profileert de branch Oost- & West-Vlaanderen zich meer uitgesproken als servicebedrijf voor rollend materieel van elk type.

B-CLOSE is de grootste onafhankelijke Belgische speler in de verkoop, verhuur en het onderhoud van A-merk heftrucks. Het bedrijf is het aan zijn status verplicht aanwezig te zijn op de meest toonaangevende vakbeurzen en netwerkmomenten. Bedrijvencontactdagen Kortrijk is zo’n event, waar regionale ondernemers elkaar ontmoeten. Daar plaatste Michaël Dominguez, branch manager Oost- & West-Vlaanderen, het servicebedrijf voor rollend materieel nogmaals in de spotlights.

Bekijk de presentatievideo van B-CLOSE

Branches met beslissingsbevoegdheid

B-CLOSE biedt ondernemingen in heel het land dezelfde hoogstaande totaaloplossingen voor heftrucks, industriële banden en kuismachines. De interne organisatie met vier regionale branches verstrekt in de eerste plaats de nabijheid. Vanuit elke branch stuurt een verantwoordelijke branch manager de regionale accountmanagers en servicemanagers aan. Dat gaat van sales en service tot en met de administratieve opvolging van de klanten. Hij geniet daarbij van beslissingsbevoegdheid en directe communicatielijnen met de klanten. Naast die autonomie heeft elke branch zijn specifieke kenmerken en focus. Ondernemingen die op zoek zijn naar een servicebedrijf voor rollend materieel, kunnen in Harelbeke bij B-CLOSE terecht. De werkplaats daar omvat eveneens het assemblagecenter voor alle nieuw verkochte heftrucks in België en is gespecialiseerd in zware herstellingen en revisies ter ondersteuning van de operaties.

Focus op servicebedrijf voor rollend materieel

Branch manager Michaël Dominguez: “Voor alle duidelijkheid, klanten waar ook in België kunnen bij B-CLOSE altijd en overal op dezelfde topservice rekenen. De spreiding van specialiteiten over de regionale branches heen kadert vooral in de optimale interne organisatie. In die zin vervult de branch Oost- & West-Vlaanderen nog iets meer uitgesproken de rol van servicebedrijf voor rollend materieel. B-CLOSE is dan wel exclusief verdeler van merken als Hyster, Carer en Bulmor, wij onderhouden en herstellen de volledige vloot van klanten, met materieel van alle merken. Het aanwerven en opleiden van technisch personeel om machines in de eigen werkplaats te onderhouden, is namelijk steeds minder evident voor bedrijven in Oost- & West-Vlaanderen. B-CLOSE ontzorgt hen, zodat ze kunnen focussen op hun corebusiness. Harelbeke telt het grootste aantal servicetechniekers van alle branches. Je zou kunnen stellen dat onze vestiging het echte dna van B-Close uitstraalt, dat van het meest servicegerichte bedrijf in onze sector.”

Een beurs met een unieke insteek

In december 2023 nam B-CLOSE voor de tweede maal deel aan Bedrijvencontactdagen. “Het is een uitgesproken regionaal event. Daarom vind ik het logisch dat B-CLOSE als bedrijf met lokaal verankerde branches er vertegenwoordigd is. Noem het geen vakbeurs, want de ontmoeting tussen bedrijven – als exposant of als bezoeker – staat centraal. Het gebeuren biedt ons de kans om enerzijds ons servicebedrijf voor rollend materieel voor te stellen aan zogenaamde cold prospects in uiteenlopende sectoren, en anderzijds de banden aan te halen met de bestaande klanten. We maken tevens gebruik van de gelegenheid om aan employer branding te doen. Talent met het juiste profiel is altijd welkom bij de ‘heftigste crew’ van B-CLOSE. Sommige bedrijven kwamen naar onze stand met logistieke vraagstukken, waarop wij dan een concrete oplossing bieden. Bedrijvencontactdagen is dus een dubbele succesformule. De beurs komt onze naambekendheid ten goede en levert ook commerciële resultaten op zowel korte als langere termijn op,” besluit Michaël.

Op zoek naar een performant servicebedrijf voor rollend materieel? De dienstverlening van B-CLOSE is nooit veraf. Neem vrijblijvend contact op of stel je vraag op het formulier hieronder.

West- & Oost-Vlaanderen
Blokkestraat 10, 8530 Harelbeke
T 056 36 00 38
vlservice@b-close.be

Antwerpen
Kruisbaan 68, 2800 Mechelen
T 03 376 09 30
aservice@b-close.be

Brabant & Limburg
Tiensesteenweg 236, 3800 Sint-Truiden
T 015 79 47 40
blservice@b-close.be

Wallonië
Rue de Néverlée 9, 5020 Namen (Suarlée)
T 081 39 19 10
wservice@b-close.be

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en B-CLOSE

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • B-CLOSE

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials