Versie 3 B-Close.gif

Soepelere screening van handelspartijen dankzij DPS

Voor Adafruit Industries, hightech fabrikant van geavanceerde technologieën, is het vereenvoudigen van Denied Party Screening (het screenen van personen, organisaties en landen waarmee het verboden is om handel te drijven of waarvoor sancties of beperkingen gelden) van groot belang. Om dit proces nog vlotter te laten verlopen, deed het Amerikaanse bedrijf beroep op specialist Descartes.

Sensoren en microcontrollers

Bij Adafruit Industries kunnen klanten terecht voor vergaande technologieën zoals sensoren, microcontrollers en apparaten die je terugvindt in gps-toestellen. Daarnaast maakt het technologiebedrijf het heel gemakkelijk voor studenten en ingenieurs om die technologieën te gebruiken om nieuwe, futuristische technologieën te creëren.

Manuele screening van geweigerde partijen bedreigt groei

Adafruit produceert hightech-technologieën op grote schaal en verzendt ze wereldwijd. Hiervoor gebruiken ze steeds de laatste technologieën. Volgens Limor Fried, oprichter en hoofdingenieur bij Adafruit, is het belangrijk dat wat ze verzenden alleen terechtkomt bij de personen die verondersteld worden deze technologieën te krijgen en te gebruiken.

Toen het bedrijf in 2005 begon, screende het iedere bestelling manueel. Naarmate het bedrijf groeide, werd het duidelijk dat manuele screening té tijdrovend was en bijgevolg de groei bedreigde. Descartes ondersteunt het bedrijf met DPS oplossingen.

Testimonial Adafruit Industries: Bekijk video

Geautomatiseerde screening via integratie met de bestaande systemen

Visual Compliance

Limor Fried en haar team praatten met hun adviseur en andere bedrijven die gelijkaardige producten verkopen en iedereen zei hetzelfde: “Bekijk Visual Compliance eens.”

Niet alleen was Visual Compliance eenvoudig te integreren in de bestaande ERP- en verkoopplatformen, maar het zorgt ook voor een automatische controle van alle binnenkomende bestellingen. De screening loopt nu veel soepeler.

De screening van partijen is voor ieder bedrijf belangrijk, ongeacht de grootte.

Snelle implementatie, makkelijke aanpassing en onderhoudsvriendelijk

Volgens de oprichter duurde het gehele implementatieproces maar een paar weken en bood Descartes bovendien een mooie ondersteuning. Eens geïntegreerd, was het opleiden van personen zó gepiept. Limor Fried hecht veel belang aan de naleving van exportnormen. Adafruit kreeg op een bepaald ogenblik een dagvaarding van de overheid, die klantinformatie zocht op basis van een specifieke bestelling. Na dat proces zeiden ze tegen Limor Fried en haar team dat zij uitstekend werk leveren wat de naleving betreft. Dat succes is deels te danken aan de Visual Compliance-oplossing van Descartes, besluit ze.

Meer weten? Vraag advies op bij de experten van Descartes via onderstaand formulier.

Lees ook:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Descartes

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Descartes

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials