Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Talent management: Belgische werknemers wensen een beter ontwikkelingsaanbod

In de huidige War for Talent is het meer dan ooit een uitdaging om de juiste profielen aan te trekken voor je vacatures en om ervoor te zorgen dat de talenten die je aanwerft aan boord blijven. Talent aantrekken én behouden doe je met een succesvol talent management en een goed retentiebeleid. Het komt erop aan om een goede talent managementstrategie te ontwikkelen en te focussen op de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers. Recent onderzoek van online trainingsplatform GoodHabitz toont aan dat investeren in een goed opleidingsaanbod vandaag de dag een must-have is geworden voor werkgevers.

De status van talent management in België

De pandemie zorgde niet enkel voor een shift in hoe vaak we naar kantoor gaan; ze heeft ook de checklist van de ideale job van veel werknemers doorheen geschud. Waar tot twee jaar terug vooral klassiekers als salaris of een vast contract primeerden, hebben bijvoorbeeld werk-privébalans en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling ook hun weg naar boven gevonden. Maar hebben werkgevers zich wel aangepast aan deze shift? In samenwerking met onderzoeksbureau Markteffect bevroeg GoodHabitz zo’n 1.044 Belgische werknemers en 210 besluitvormers in het kader van talent management.

Download het volledig onderzoeksrapport hier.

De ‘ideale job’-criteria halen we niet enkel boven als we een (nieuwe) job zoeken, ze doen ons ook effectief beslissen om van job te veranderen. 60% van de Belgische werknemers vindt immers dat een gebrek aan persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden een waardevolle reden is om op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever die dit wel biedt. Bovendien geeft 1 op de 6 werknemers aan ontevreden te zijn over zijn huidige ontwikkelingskansen. En 1 op 5 werknemers heeft zelfs nog geen toegang tot persoonlijke ontwikkeling! Deze cijfers tonen aan dat het cruciaal is om vandaag te investeren in je ontwikkelingsaanbod.

75% zou gelukkiger zijn met een beter opleidingsaanbod

Met welke behoeften dien je rekening te houden binnen je ontwikkelingsaanbod? Belgische medewerkers leren het liefst online, zowel voor de ontwikkeling van hun hard- als hun softskills. 1 op 2 doet dit het liefst in de flow van zijn werk. Daarnaast geeft 3 op de 4 werknemers aan dat ze gelukkiger zouden zijn in hun huidige rol indien ze verschillende mogelijkheden krijgen om zichzelf te ontwikkelen.

Online event: talent management in de praktijk met Patty McCord

Je weet nu meer over de behoeften van Belgische werknemers, maar hoe pak je talent management in de praktijk aan? Op 12 mei organiseert GoodHabitz een online event rond talent management met Patty McCord, voormalig talent chief officer bij Netflix. Patty staat erom bekend dat ze organisaties aanmoedigt om af te stappen van oude vertrouwde corporate HR-methodes, en zich in plaats daarvan te richten op een pad dat leidt naar een cultuur van topprestaties en hoge rentabiliteit. Schrijf je gratis in.

Meer info over de online trainingen van GoodHabitz? Contacteer GoodHabitz via mail of via tel./ +32 (0) 492 21 42 25.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en GoodHabitz

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • GoodHabitz

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials