anr-banner.gif

ESC en Gymfed: een applicatie voor sportief succes

IT-dienstverlener ESC en Gymfed werken al meer dan 10 jaar samen. ESC geeft daarbij IT-ondersteuning aan het jarenlange werk van de Vlaamse gymnastiekfederatie om sportieve successen te realiseren. Centraal hierbij staat de op maat gemaakte applicatie die ESC voor de federatie bouwde. Deze toepassing ondergaat momenteel een grondige upgrade die de Vlaamse gymnasten, hun trainers en clubs in de toekomst nog beter zal ondersteunen bij het behalen van hun sportieve ambities. (foto’s: Gymfed)

Het succesverhaal van Gymfed

“Met 130.000 actieve leden, 20.000 vrijwilligers en 326 clubs is Gymfed de op twee na grootste sportfederatie van Vlaanderen”, begint IT-coördinator Cedric Lenaers het gesprek. “De inspanningen die de federatie de afgelopen 25 jaar leverde, brengen vandaag duidelijk iets op. De samenwerking tussen ESC en Gymfed is een belangrijke factor in dat succesverhaal.”

10 jaar samenwerking tussen ESC en Gymfed

“Onze samenwerking begon 10 jaar geleden al”, gaat Cedric verder. “ESC ondersteunt Gymfed op IT vlak in alles wat niet door onze eigen diensten kan gebeuren. We doen beroep op hen voor onze netwerk- en serverinfrastructuur maar ook voor de ontwikkeling en het beheer van onze Gymfed applicatie.

In al die jaren is ESC een heel proactieve partner gebleken, die begrijpt hoe wij werken en die flexibel omgaat met veranderingen die kunnen optreden in lange trajecten en grote projecten zoals de onze.”

ESC ontwikkelt applicatie voor Gymfed

De applicatie die ESC voor Gymfed ontwikkelde, is onmisbaar voor het beheer van de organisatie én dat van de honderden aangesloten clubs, benadrukt Cedric Lenaers.

“Dat gaat van het beheer van inschrijvingen tot alles wat met ongevallen, verzekeringen en opleidingen te maken heeft. De leden kunnen er onder andere clubgerelateerde informatie zoals trainingsschema’s bekijken. Bovendien kunnen wij als federatie het parcours van elke individuele gymnast doorheen de jaren en langs verschillende clubs volgen.”

De Gymfed applicatie krijgt een grondige upgrade

Vandaag werkt ESC samen met Gymfed aan een upgrade. Volgens Cedric gaat het om meer dan een esthetisch project. Zo worden federatiebeheer en ledenbeheer nu overzichtelijk gesplitst. Als clubbeheerder kan je rollen toewijzen aan gebruikers, betalingen en trainingsschema’s opvolgen en wedstrijden plannen. Federatiebeheerders hebben een overzicht van alle clubs, sportlocaties, facturatie, enzovoort. Zelfs verzekeringen en eventuele ongevallenverslagen voor alle leden worden in de applicatie beheerd.

“De huidige versie van onze applicatie was 10 jaar oud. Wat betreft gebruiksgemak en functionaliteiten was die dus niet meer geschikt voor de nieuwste toestellen. De verschillende extra toepassingen die we door de jaren heen ontwikkelden, zullen we nu netjes integreren in de nieuwe app. Ook de zaken die we in het verleden niet realiseerden omwille van tijdgebrek of een tekort aan budget, krijgen er een plaats in. Dit gaat onder andere over de integratie van een emailplatform en online payment modules. Het platform connecteert zo met Mollie voor betalingen en MailChimp voor e-mails. Zowel de federatie als de clubs kunnen in de applicatie vlot hun organisatie beheren en hun leden bereiken. En ook individuele leden hebben zicht op trainingsschema’s en locaties.”


ESC en Gymfed kijken naar de toekomst

“ESC en Gymfed begonnen met de upgrade in 2017. Vandaag is de gebruikerskant bijna gefinaliseerd”, besluit Cedric Lenaers.

“Dat deel van het platform is zo goed als klaar en bevat momenteel ongeveer 85% van de huidige functionaliteiten, maar aangepast gestructureerd en dus veel gebruiksvriendelijker. Daar gaan we op korte termijn mee testen. In maart of april 2022 willen we hele proces afronden.

We hopen de samenwerking tussen ESC en Gymfed minstens nog 10 jaar lang verder te zetten.”

Benieuwd naar de mogelijkheden van ESC voor jouw organisatie? Contacteer ons via onderstaand formulier en kom alles te weten.

Lees ook:

Business Central bij Merak: een aparte aanpak die werkt

Vervaeke verfijnt communicatie met klanten en dealers dankzij marketing automation

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en ESC

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • ESC
  • Oude Eedstraat 4
    9810 Nazareth
  • +32 (0)9 329 93 06

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials