Versie 3 B-Close.gif

Barcodescanning: hoe kan jij het inzetten voor jouw logistiek?

Zijn optimale, logistieke processen belangrijk voor jouw bedrijf? Dan is een goed barcodesysteem onmisbaar. De juiste toestellen en de gepaste software zijn belangrijke schakels in een efficiënte en vlotte logistieke keten. Barcodescanners zijn daarbij al lang een vertrouwd gezicht in de meeste magazijnen. Maar wat zijn de voordelen van barcodescanning? En wat heb je nodig om het maximale uit deze toestellen te halen?

Voordelen van barcodescanning

Barcodescanning is een gekende en veelvuldig beproefde manier om de processen in je magazijn of distributiecentrum te optimaliseren door het traceerbaar maken van goederen en de verplaatsing van goederen. Van voorraadbeheer tot order picking, de voordelen van bardcodescanning zijn groot.

CaptureTech biedt verschillende en mogelijkheden aan voor het scannen van barcodes. Of je nu kiest voor een bedraad exemplaar langs een lopende band of een draadloze scanner, je geniet steeds van dezelfde, grote voordelen:

  1. Je realiseert een aanzienlijke foutreductie.
  2. De productiviteit verhoogt en je wint tijd, vaak tot wel 30%.
  3. Je bespaart dus ook kosten.
  4. Je verhoogt het werkcomfort van je personeel.

Klop je aan bij CaptureTech voor jouw barcodescanners, dan krijg je gegarandeerd alleen de beste merken. Met Zebra, Honeywell, Datalogic en Proglove heeft het bedrijf 4 van de meest kwalitatieve merken in haar gamma.

Ook heeft CaptureTech een compleet assortiment aan printers om de barcodes mee te printen. De robuuste maar compacte printers komen in desktop uitvoering of mobiel en zijn geschikt om grote aantallen labels te printen. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in industriële omgevingen en zijn op afstand te beheren en te beveiligen.


Software voor barcodescanning

Om het maximale rendement te behalen met jouw toestellen heb je uiteraard ook de juiste software voor barcodescanning nodig. Daarom ontwikkelde CaptureTech Holon. Dit is een laagdrempelige software waarmee ook kmo’s op een eenvoudige en snelle manier de belangrijkste processen kunnen optimaliseren zonder daarvoor zwaar te investeren in een WMS.

Met Holon hebben ook kleinere bedrijven en kmo’s alles in handen om de belangrijkste logistieke processen te optimaliseren. De software geeft realtime inzichten in uitgevoerde en geplande taken, gaande van de ontvangst en verplaatsing van goederen tot de orderpicking en het tellen van de voorraden. Je kan er bovendien papierloos en dus duurzamer mee werken.


Het juiste wifi-netwerk

Heb je kwalitatieve toestellen en de juiste software? Dan investeer je best ook in een performant wifi-netwerk.

CaptureTech is partner van Cisko Meraki, een stabiel, krachtig en veilig wifi-netwerk voor professionele toepassingen. Access points van dit baanbrekend netwerk worden beheerd in de cloud. Het netwerk kan bestaan uit meerdere locaties wereldwijd en is eenvoudig te managen via één toestel.

Ben jij helemaal overtuigd van de voordelen van barcodescanning voor de logistieke processen in jouw bedrijf? Heb je vragen met betrekking tot de Holon-software of het netwerk van Cisko Meraki. Aarzel dan niet om contact op te nemen met CaptureTech via onderstaand invulformulier.

Lees ook:

Voice picking: jouw garantie op een efficiënt magazijn

Logistieke optimalisatie voorbij de hard- en software

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en CaptureTech

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • CaptureTech

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials