Versie 3 B-Close.gif

Cammaert Trucks en Dovo: een bijzonder partnerschap met grote inzet

Cammaert Trucks is een bekende naam in de transportwereld. Het familiebedrijf bestaat ondertussen al langer dan een halve eeuw en ademt service. Dat weet ook de Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) van de Belgische Defensie. De samenwerking tussen Cammaert Trucks en Dovo resulteerde in de levering van 6 op maat geconfigureerde bestelwagens.

DOVO: een woordje uitleg

Het hoofdkwartier van DOVO is gevestigd in Oud-Heverlee. De dienst opereert ook vanuit kazernes in Poelkapelle en Zeebrugge. DOVO ruimt achtergebleven munitie en niet-ontplofte explosieven op, neutraliseert en ontmantelt ze. Dat doet deze dienst in België maar ook in het buitenland en bij militaire missies.

Cammaert Trucks en DOVO


Cammaert Trucks levert bestelwagens aan DOVO

Het spreekt voor zich dat DOVO nood heeft aan gespecialiseerde wagens. Die vond de organisatie bij Cammaert Trucks, vertelt bedrijfsleider Johan Celis.

“Cammaert Trucks leverde 6 unieke IVECO Daily bestelwagens aan DOVO. Daarvoor sloegen we de handen in elkaar met het Nederlandse bedrijf VDL Defense Technologies.

De bestelwagens zijn van het type 7-ton in een 4x4 configuratie. Ze zijn ADR-conform uitgevoerd en afgewerkt. Achter de ruime dubbele cabine die plaats biedt aan 7 militairen, installeerden we een op maat gemaakte en uitgeruste gereedschapskoffer. Daarachter vind je een open laadbak met huif en een laadklep.”

De keuze voor Cammaert Trucks

Ook voor Cammaert Trucks was dit een heel nieuwe ervaring. Toch slaagden Johan Celis en zijn team erin om onze Belgische Defensie te overtuigen.

“Het was het totaalaanbod van Cammaert Trucks dat DOVO wist te appreciëren. We combineerden de performante offroad-eigenschappen van de Daily 4x4 7-ton met de specifieke en toch uitzonderlijke wensen van de ontmijningsdienst.

Na uitgebreide kwaliteitscontroles en testen leverden we de afgewerkte bestelwagens in het Competentiecentrum Rollend Materieel en Bewapening in Rocourt bij Luik. Daar kregen de gebruikers een uitgebreide opleiding voor de nieuwe bestelwagens. Inmiddels zijn de IVECO Daily’s ingezet in Poelkapelle, Oud-Heverlee en Zeebrugge.

Cammaert Trucks en DOVO werken samen voor jouw veiligheid


Cammaert Trucks en DOVO: een samenwerking met grote inzet

De samenwerking bracht het Johan Celis en zijn medewerkers voor het eerst in contact met het Belgisch leger. Hij is blij dat het bedrijf een mooie bijdrage kan leveren aan de unieke en levensbelangrijke missie van DOVO.

“We mochten kennismaken met een bijzondere divisie met een al even bijzonder en belangrijk takenpakket. We zijn trots dat ons werk een bijdrage levert aan de veiligheid van alle Belgen.”

Cammaert Trucks en DOVO kunnen terugblikken op een goede samenwerking. Heeft ook jouw bedrijf nieuwe bestel- of vrachtwagens nodig? Neem dan snel contact op met Cammaert Trucks via onderstaand invulformulier.

Lees ook:

Stad Antwerpen kiest CAMMAERT Trucks als partner voor vergroening van wagenpark

CAMMAERT Trucks helpt Ziekenhuis Netwerk Antwerpen met logistieke uitdagingen

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Cammaert Trucks

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Cammaert Trucks

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials