Versie 3 B-Close.gif

Kolossale kunst transporteren, een kolfje naar de hand van Heavy-Gosselin

De gerenommeerde Belgische kunstenaar Arne Quinze realiseert rond deze tijd een indrukwekkend kunstproject in Kattameya, een groot shopping center net buiten Caïro centrum in Egypte. Voor het transport van zijn beelden deed hij opnieuw beroep op Heavy-Gosselin. Er waren voor zijn project liefst 47 containers nodig. Ze worden momenteel in fases naar de haven van Alexandria verscheept.

Het is voor de derde keer dat Arne Quinze voor kunstprojecten in het buitenland in zee gaat met de business unit Industrial Projects van de Gosselin Group.

Patrick Kuster: “Vorige maand verscheepten we voor Arne Quinze 6 containers naar Jebel Ali (Dubai). Het ging om grote sculpturen in aluminium met een gewicht tussen 2000 en 3000 kilo. Het grootste beeld was bijna 7 meter hoog. Elk beeld werd met zijn sokkel in een container vervoerd. We zijn de beelden gaan afhalen aan de ververij en hebben vanzelfsprekend al het nodige gedaan om ze 100% veilig naar Dubai te transporteren.”

Meer lezen over dit transport van Heavy-Gosselin?


Uitzonderlijk transport naar Brazilië

Heavy-Gosselin zorgde onlangs ook voor het transport van een groot beeld van de kunstenaar bestemd voor een organisatie in Brazilië.

Patrick Kuster: “Dat was opnieuw een uitdagend project. Wij dienden er ook voor te zorgen dat het beeld in Sao Paulo op zijn sokkel werd gezet. Mede dankzij de goede zorgen van onze agent ter plaatse kwam dit piekfijn in orde. Die ervaring hebben we reeds jaren geleden opgebouwd in Brazilië.”

En nu is er dus het door-to-door project voor Quinze naar Egypte.

Patrick Kuster: “De containers worden in verschillende fases overgebracht. Onze lokale partner doet samen met de ontvanger het nodige om de sculpturen in te klaren en on site af te leveren.”

Gosselin Industrial Projects en Event Logistics

Joris Leonaers, verantwoordelijk voor de business unit Industrial Projects bij Gosselin: “Dit jaar is de integratie van Heavy, gespecialiseerd in het transport van zware en omvangrijke goederen afgerond binnen Gosselin. Een grote troef is dat we beroep kunnen doen op de interne infrastructuur en de kennis van onze ‘moeder’ Gosselin.”

“Anderzijds blijft Heavy een sterke ‘brand’ die focust op transport (inclusief begeleiding & vergunningen) en bevrachting enerzijds, en op A tot Z oplossingen voor verladers binnen project- en eventlogistiek anderzijds.”

“De expertise en de hands on-aanpak gecombineerd met de ‘assets’ binnen Gosselin zorgen voor een ideale basis om onze klanten een op maat aangepaste oplossing aan te bieden.

Deze ‘hands on mentaliteit’ zit trouwens sowieso in ons DNA, gegroeid vanuit onze verhuisactiviteiten. Ten slotte nog hebben we veel in-house kennis en ervaring met betrekking tot de begeleiding, vergunningen inclusief route-onderzoeken van complexe transporten…”

Meer info over de diensten van one-stop shop Gosselin Logistics? Bel 03 360 55 00 of mail.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Gosselin Logistics

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Gosselin Logistics

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials