Leaderboard BB.gif

Talent management bij De Koolputten: zaalmanager Kevin Van Geyte getuigt

In tijden van personeelstekorten is talent management van groot belang voor de horeca. Volgens Kevin Van Geyte, zaalmanager bij De Koolputten in Waasmunster, heeft zijn werkgever dat heel goed begrepen. In dit artikel deelt hij zijn ervaringen over werken bij De Koolputten en hoe de organisatie hem heeft geholpen om zich te ontwikkelen en te groeien.

Hoe het begon

Kevin begon zijn reis bij De Koolputten in januari 2018 als kelner. Een half jaar later werd hij assistent maître van het restaurant. In september 2019 werd hij verantwoordelijk voor het restaurant en de totaalbeleving van een gastronomische lunch of diner. Zijn passie en toewijding in combinatie met een doordacht talent management door De Koolputten, maken van zijn traject een succesverhaal.

“Het begon allemaal met een uitnodiging van mijn oma om samen te lunchen. Ik kende de locatie omdat ik er regelmatig voorbij fietste en was dus wel geïnteresseerd. Doordat mijn grootmoeder geloofde dat werken bij De Koolputten een goede stap kon zijn in mijn loopbaan, heb ik kort nadien gesolliciteerd. De rest is geschiedenis en het resultaat van hard, gepassioneerd werk en een goede ondersteuning door het management van De Koolputten.”

Talent management als antwoord op uitdagingen

Een van de dingen die Kevin het meest op prijs stelt bij De Koolputten, is dat er altijd een uitdaging is en er elke dag andere dingen te leren zijn. “Van nieuwe ingrediënten tot wijnen, elke dag is anders en elke dag is er een kans om te leren. Dat vind ik het boeiendste aan de job”, vertelt Kevin.

Kevin is dan ook dankbaar voor de ondersteuning die hij kreeg en de aandacht die Peter Serneels en zijn team besteedt aan talent management voor hem én zijn collega’s.

"Van in het begin heeft het management in mij geloofd en hebben ze me de kansen gegeven om me te ontwikkelen in deze functie. Door die ondersteuning heb ik mezelf kunnen ontplooien en mijn stukje kunnen bijdragen aan het geheel."

Goed talent management door een goede werkgever

Voor Kevin is De Koolputten een geweldige werkgever. Hij voelt zich steeds gesteund door zijn collega's, leveranciers en vooral door de klanten. Het is de voldoening van die klanten die hem inspireert.

“De bediening van binnenkomst tot afscheid, met als kers op de taart de klanten die je bedanken voor een mooie avond, dat geeft een enorme motivatie. Het is mede door het goede talent management bij De Koolputten, dat ik dit mag ervaren.”

Oog op de toekomst

Kevin heeft een grote droom voor De Koolputten: een nog mooiere score te behalen bij de restaurantquotering.

“Maar, meer dan een ster aan de deur, blijft de ervaring en goede feedback van onze klanten het belangrijkste. Iedereen is Gault&Millau of Michelin recensent als ze bij ons binnenkomen. Dat gevoel wil ik aan alle klanten meegeven. Als ik daarin slaag, ben in tevreden.”

Wil je het prachtige werk van Kevin en zijn collega’s ontdekken? Neem dan meteen contact op via onderstaand formulier.

Lees ook:

De Koolputten: vergaderen op de beste vergaderlocatie van 2022

Historisch erfgoed als inspirerend kader

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en De Koolputten

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • De Koolputten

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials