Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Handige tips voor een betere sfeer op de werkvloer

HR

Binnen elk bedrijf moet de sfeer op de werkvloer optimaal zijn. Voor een deel vanwege de hybride samenleving. Niet alle collega’s zien elkaar namelijk elke dag bij veel bedrijven, omdat veel ondernemers ook deels thuiswerken. Soms is het daardoor moeilijker een band op te bouwen

Een goede sfeer zorgt er niet alleen voor dat iedereen blijer is, maar tegelijkertijd voorkom je daarmee ook problemen. Je voorkomt namelijk dat er slecht werk wordt verricht, capabele mensen je onderneming verlaten en een slechte sfeer wordt ook gekoppeld aan ziekteverzuim. Met de tips uit dit artikel creëer je snel een betere sfeer op de werkvloer.

Een goede samenwerking voorkomt problemen

Hoe beter mensen binnen het bedrijf met elkaar samenwerken, hoe beter dit ook voor de sfeer is. Een slechte sfeer kan namelijk ontstaan door frustraties. Misschien gaat er bij een proces bijvoorbeeld iets fout en dan geeft de ene afdeling de andere afdeling daarvan op de schuld. Daardoor kan er al snel ruzie op de werkvloer ontstaan en dat wil je voorkomen.

Goede samenwerking is natuurlijk afhankelijk van goede communicatie, maar tegelijkertijd ook van de juiste software. Daarom werken veel bedrijven tegenwoordig met cloud hosting. Werken in de cloud maakt het gemakkelijker om bestanden te delen. Je kunt uiteraard bij meerdere bedrijven cloud hosting bestellen en meer informatie over de opties aanvragen.

Het bedrijf TransIP.nl staat al jaren bekend om de uitstekende service die ze bieden. Daarnaast bieden ze ook verscheidene andere diensten aan, zoals E-mail-hosting, CPS, websitehosting en nog veel meer.

Overwinningen vieren en verliezen relativeren

Iedereen heeft binnen een bedrijf een andere functie, maar tegelijkertijd hebben jullie allemaal dezelfde doelstelling. Namelijk veel winst genereren, zodat het bedrijf kan groeien. Dit doe je onder meer door nieuwe klanten te trekken en uitstekende diensten te leveren of producten te verkopen. Wanneer er een specifiek doel is behaald, dan is het verstandig om die overwinningen te vieren.

Dit houdt natuurlijk niet in dat je om de week een groot feest hoeft te geven, maar gezamenlijk ergens eten na het binnenhalen van een klant is natuurlijk geen slecht idee.

Het belang van borrels

Als je fulltime bij een bedrijf werkt en ook niet thuiswerkt, dan zie je je collega’s een groot deel van je leven. De gemiddelde dag heeft immers maar 24 uur en de meeste mensen slapen daar 8 uur van. Dan heb je nog 16 uur over en de meeste mensen zijn door de weeks meer dan 8 uur aan het werk. Dus meer dan 33% van de werkdagen besteed je aan je collega’s en je ziet ze misschien zelfs vaker dan je vrienden of ouders.

Daarom is het belangrijk dat alle collega’s een goede band met elkaar hebben en niet alleen maar de gehele dag over het werk praten. Tijdens de vrijdagmiddagborrel leren mensen elkaar beter kennen en dit draagt ook bij aan een betere sfeer op de werkvloer.

Furbo-Rectangle_Updated.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials