Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Meer verbondenheid creëren tussen je werknemers en je bedrijf

HR

Als je zelf een bedrijf runt weet je het waarschijnlijk maar al te goed, het is belangrijk om tevreden werknemers in dienst te hebben die een groot hart hebben voor je bedrijf. Wanneer werknemers tevreden zijn en begaan zijn met je bedrijf, zullen ze automatisch meer inzet tonen en langer gemotiveerd blijven. Maar hoe zorg je er nu voor dat je meer betrokkenheid creëert tussen je werknemers en je bedrijf? Lees snel verder!

Zorg voor wederzijds respect

Wederzijds respect is de basis van elke goede relatie, ook die tussen werkgever, bedrijf en werknemer. Je werknemers zetten zich elke dag in om jouw bedrijf goed te laten lopen, toon daar dan ook het nodige respect voor. Zet medewerkers eens in de bloemetjes bij goede prestaties, bedank hen wanneer ze zich inzetten en toon dat je hun harde werk waardeert. Een leuke tip? Laat eens tote bags bedrukken met het logo van je bedrijf erop en maak er een goodiebag van als cadeau voor je werknemers.

Geef de mogelijkheid om zich te ontwikkelen

Vele werknemers vinden het belangrijk om zich te kunnen blijven ontwikkelen op de werkvloer. Ze willen niet ter plaatse blijven trappelen maar kunnen groeien in hun functie. Geef werknemers daarom de kans om opleidingen te volgen, zich bij te scholen en te groeien in hun functie wanneer dat mogelijk is.

Bedank je werknemers

Zetten je werknemers zich dagelijks in voor jou en je bedrijf? Bedank hen daar dan regelmatig voor. Door te tonen dat je hun werk en inzet waardeert, zullen ze langer gemotiveerd blijven. Je kan werknemers bedanken door bijvoorbeeld papieren tassen te bedrukken en hier cadeautjes in te steken. Daarnaast zijn er nog heel wat andere opties om je werknemers te bedanken. Geef bijvoorbeeld eens een personeelsfeest, geef je werknemers een extra vakantiedag of organiseer een team lunch.

Communiceer open en duidelijk

Open communicatie is belangrijk in elk bedrijf. Communiceer open over je waarden, normen, regels en verwachtingen. Worden er belangrijke veranderingen doorgevoerd in je bedrijf? Communiceer dit dan naar al je werknemers. Dit kan via mail, via persoonlijke communicatie of via een online bedrijfsplatform zoals bijvoorbeeld Intranet.

Furbo-Rectangle_Updated.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials