Versie 3 B-Close.gif

De last mile levering geoptimaliseerd: Descartes neemt GreenMile over

Specialist in softwareoplossingen voor de logistiek, Descartes, neemt expert in last mile levering GreenMile over. GreenMile levert binnen de levensmiddelensector cloudgebaseerde mobiele oplossingen voor routeplanning. De overname sluit aan bij de groeistrategie van Descartes en het doel om wereldwijd de meest complete dienstverlening te bieden wat betreft logistieke software. De overname van GreenMile versterkt Descartes’ positie op het gebied van last mile dienstverlening. (foto: Descartes)

Ambitieuze overname

Descartes is marktleider in cloudbased oplossingen voor supply chains. Voor elk onderneming, in elke fase van het logistieke proces, heeft Descartes de gepaste oplossing. De multinational is op elke continent actief en heeft in België vestigingen in Gent en Lier.

Descartes neemt het Amerikaanse GreenMile over voor 30 miljoen dollar, inclusief een potentiële prestatiebeloning met een maximum van 10 miljoen dollar. Dit is gebaseerd op het behalen van de omzetdoelstellingen in de eerste twee jaar na de overname.


Realtime inzicht in leveringen

GreenMile levert schaalbare oplossingen voor routeplanning binnen de transportsector, zoals mobiele applicaties waarmee chauffeurs hun productiviteit verbeteren. Bedrijven hebben daarbij ook realtime inzicht in de status van hun last mile levering.

De toepassing van machine learning maakt continue verbetering van de leveringsprocessen mogelijk. Dit draagt dan weer bij aan een hogere klanttevredenheid. Verder maken de oplossingen papieren leveringsdocumenten overbodig, waardoor klanten van GreenMile hun CO2-voetafdruk verkleinen.

Expertise in last mile levering uitbreiden

“We zijn erg blij dat we de medewerkers, klanten en partners van GreenMile mogen verwelkomen in de Descartes-familie.” (Edward J. Ryan, CEO Descartes)

Edward J. Ryan, CEO Descartes: “De domeinexpertise van GreenMile binnen de retailsector is een mooie aanvulling binnen ons bedrijf. Op deze manier breiden we onze kennis uit, zodat we klanten in verschillende sectoren nog beter kunnen helpen bij hun uitdagingen op het gebied van last mile levering.”

De last mile levering verbeterd

“Door te focussen op de unieke uitdagingen binnen de retailsector is GreenMile uitgegroeid tot een succesvol bedrijf,” klinkt het bij Andrew Roszko, EVP commercial operations bij Descartes.

“In combinatie met de geavanceerde route-optimalisatietools van Descartes kunnen we distributeurs een nog completere oplossing bieden.”

Wil je meer weten over de cloudbased oplossingen van Descartes? Of ontdek je graag hoe jij jouw last mile levering kan verbeteren? Stel je vraag dan aan een specialist via onderstaand formulier.

Lees ook:

Skyr Nederland kiest voor EDI-oplossing van Descartes

Automatisering op maat voor maximale efficiëntie en flexibiliteit in distributie

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Descartes

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Descartes
  • Duwijckstraat 17
    2500 Lier
  • 03 800 06 00

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials