Versie 3 B-Close.gif

Stream douanesoftware verovert Nederland vanuit nieuwe vestiging in Eindhoven

Stream Software is al meer dan 25 jaar marktleider in douanesoftware in België. Sinds 1997 is het bedrijf dé referentie voor de optimalisering en automatisering van logistieke processen van kmo’s en grote internationale ondernemingen. In 2015 deed Stream Software zijn intrede op de Nederlandse markt. In november 2020 verstevigde de Belgische softwareproducent zijn aanwezigheid bij onze noorderburen met de opening van een nieuwe vestiging in Eindhoven.

Nederland is een groeimarkt

Sinds 2015 was sales & accountmanager Léon Van Litsenburg al met Stream Software aanwezig in Nederland. Met de overname van Unitas Software BV in 2019 zette Stream Software de volgende stappen op de Nederlandse markt. In november 2020 breidde het bedrijf zijn aanwezigheid uit met een nieuwe vestiging in Eindhoven. Account Manager Erik Meijers geeft tekst en uitleg bij deze nieuwe stap.

“In Nederland speelt onze douanesoftware een kleinere rol dan in België. Met deze nieuwe vestiging kunnen we onze marktpositie verstevigen. De keuze voor Eindhoven was snel gemaakt. Wij kennen de regio goed. Bovendien zijn er hier veel technologiebedrijven aanwezig en is er een technische universiteit. We vestigen ons dus in een omgeving met veel expertise en vakkundig personeel.”

Douanesoftware Nederland

Volgens Erik Meijers heeft de douanesoftware van Stream Software alles om de Nederlandse markt te veroveren.

“Mijn collega’s en ik werkten in het verleden voor verschillende andere spelers in de logistieke sector. We kennen de noden van de bedrijven en de systemen waarmee zij werken. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat onze software het meest omvattende en doordachte systeem op de markt is. De logistieke kennis van de programmeurs is bijzonder groot. Daarnaast hebben we een hele uitgebreide helpdesk ten dienste van onze klanten.”

Cloudoplossing voor kmo’s in brexit-tijden

De Brexit zorgt al even voor extra werkdruk bij kleinere bedrijven en kmo’s. Met de douanesoftware van Stream kunnen deze ondernemingen zich opnieuw volop concentreren op hun core business.

Meijers: “Vandaag zijn de meeste bedrijven nog gefocust op het bewaken van hun business flow. Zij zullen in de nabije toekomst evalueren hoe ze een volgende stap naar een meer efficiënte en kostenbesparende werkwijze kunnen zetten. Voor deze kmo’s werken we vandaag aan een cloudsoftware. Deze oplossing biedt dezelfde mogelijkheden maar is goedkoper omdat er geen serverkost mee gepaard gaat en de ondernemer geen aanschaf en onderhoud moet betalen.”

Douanesoftware die klaar is voor de toekomst

De plannen van Erik Meijers en zijn collega’s zijn ambitieus. Het team wil flink groeien en ziet daarvoor ook veel mogelijkheden in de nabije toekomst.

Meijers: “Er zijn veel wijzigingen op til in het Nederlands douanesysteem. Bedrijven gaan de komende 2 jaar veel beslissingen moeten nemen. Daarom zijn we ervan overtuigd we met Stream Software een mooi verhaal kunnen schrijven. De markt is in volle ontwikkeling en wij hebben douanesoftware die helemaal klaar is voor de toekomst.”

Wil je meer weten over de douanesoftware van Stream Software? Stel je vraag dan via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Stream Software

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Stream Software

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials