Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Hr-taken outsourcen als kmo: 3 mogelijkheden om processen uit te besteden

Het uitbesteden van hr-processen wint aan populariteit, ook onder kmo’s. Steve Van der Poel en Bart Verrelst, twee experten terzake bij hr-dienstverlener SD Worx, vertellen meer over waarom en welke hr-taken Vlaamse ondernemingen zoal outsourcen.

Bij SD Worx zagen ze de laatste jaren dat ook kmo’s steeds vaker kiezen om hr-processen uit te besteden door tijdsgebrek of om processen te optimaliseren. De huidige coronacrisis zet die trend verder kracht bij.

Bart Verrelst, Manager Outsourcing Services SME bij SD Worx: “Het verplichte telewerk en de steunmaatregelen als gevolg van corona zorgen voor nog meer complexiteit in de payroll. Bovendien versnelde de digitalisering, wat bij medewerkers nieuwe hr-gerelateerde vragen deed rijzen. Bovendien willen vele personeelsafdelingen of hr-verantwoordelijken meer tijd wil om het welbevinden en de motivatie van medewerkers op peil te houden. Het outsourcen van hr-taken, zoals payroll, is een slimme manier om de werklast van eigen mensen te verminderen, continuïteit te garanderen en werknemers de juiste ondersteuning te bieden.

3 formules van hr-taken outsourcen waar kmo’s het vaakst voor kiezen

#1: Een afgelijnd takenpakket, zoals de maandelijkse loonafsluiting

Je medewerkers niet op tijd of verkeerd uitbetalen, het zorgt voor veel frustratie. Die kun je - zeker vandaag - missen als tandpijn. In veel kmo’s is het luik personeelszaken bovendien nog vaak iets wat een medewerker erbij neemt, waardoor het risico op fouten hoger ligt dan wanneer een professional er voltijds mee bezig is. Voor steeds meer Vlaamse ondernemingen is dat een van de redenen waarom ze de hulp van een externe specialist inschakelen.

Steve Van der Poel, Manager Outsourcing Services SME bij SD Worx: “We zien bedrijven die alle gegevens netjes bijhouden, maar iemand zoeken om op het einde van de maand alles correct te verwerken. Soms komt er meer bij kijken: dan zijn er bedrijven die - tijdelijk of structureel - ook hulp nodig hebben bij in- en uitdiensttreding van medewerkers, rapportering, loonaanpassingen, tijdsregistratie ... Afhankelijk van je nood, krijg je bij SD Worx de juiste oplossing.”

#2: Specifieke hr-taken outsourcen, zoals het beheer van verzekeringen

In andere bedrijven zit de basis goed, maar is er te weinig kennis over bepaalde deelaspecten, zoals het beheer van verzekeringen om maar één voorbeeld te noemen. Denk aan groepsverzekeringen, hospitalisatieverzekeringen, de steeds populairdere extra gezondheidsverzekeringen.

Steve: “Weet dat je als zaakvoerder zulke specifieke materie door een specialist kunt laten doen. Dat is vaak voordeliger dan medewerkers proberen te laten bijbenen met wetgeving die voortdurend verandert. Bij SD Worx nemen we met plezier ook alle administratie errond op ons. Zo kunnen we het contact met de maatschappijen en vragen van medewerkers verzorgen.”

#3: Het totaalplaatje, personeelszaken van a tot z

Dit is veruit de vaakst gekozen oplossing bij bedrijven tot 10 medewerkers en horecazaken. Ook almaar meer ondernemingen met meer medewerkers kiezen voor deze optie. Bart: “Starters, horeca-ondernemers en de heel kleine bedrijven zijn er vaak voordeliger bij af om hun hr-taken volledig te outsourcen. Zo kunnen ze zich focussen op hun corebusiness en weten ze dat al hun personeelszaken in goede handen zijn.”

Ga voor hr op topniveau ...

... en reken daarvoor op SD Worx. Het is een partner met sectorkennis die je de nodige tools en ondersteuning biedt voor een zorgeloze, efficiënte personeelsadministratie en loonverwerking. Neem contact op via de website of het formulier hieronder.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en SD Worx

Meer weten?

SD Worx logo

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • SD Worx

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials