Versie 3 B-Close.gif

De reefer activiteiten lopen op rolletjes bij DP World Antwerp

Er passeren heel wat containers via de Antwerp Gateway terminal van DP World. Een deel daarvan zijn koelcontainers en ook voor dit soort containers zijn ze bij DP World Antwerp perfect uitgerust.

Koelcontainers & de Antwerp Gateway terminal: een droomcombinatie

Passeren temperatuurgevoelige ladingen zoals fruit, medicijnen of bloemen in een reefer (= koelcontainer) via de Antwerp Gateway terminal? Dan bereiken ze in topvorm vlot hun bestemming.

Dit is te danken aan de uitstekende bereikbaarheid en connectiviteit van deze terminal van DP World Antwerp gecombineerd met optimale voorzieningen voor reefer activiteiten. Wat die voorzieningen betreft, geeft Ron Van Gestel van DP World Antwerp de nodige uitleg.

Kwaliteitsvolle overslag van reefers is alvast gegarandeerd dankzij:

  • 1020 vaste reeferverbindingen die ervoor zorgen dat de reefers perfect op temperatuur blijven.
  • 20 automatische stapelkranen met geïntegreerde reeferplugs.
  • Een empty depot vlakbij met 500m² beschikbaar om lege reefers in topconditie te brengen of houden.

Lees verder onder de foto

Reefer activiteiten van DP World Antwerp

Empty Depot Services ook volledig uitgerust voor reefer activiteiten

Op dit depot kunnen wel 100 reefers (uitbreidbaar tot zelfs 150) tegelijk worden aangesloten op een volledig uitgerust PTI-station (PTI = Pre Trip Inspection). Lege containers worden hier onderworpen aan de nodige controles. De technische werking van onder andere het koelsysteem en de opnameapparatuur wordt nagekeken en het vermogen wordt getest.

Ook wordt er gekeken of er schade is aan de reefer unit of de generator set. De reefers worden nauwlettend opgevolgd en hersteld indien nodig. Het schoonmaken van een reefer is ook mogelijk: “Die wordt dan met een soort hogedrukreiniger van binnen gekuist en uitgespoten zodat die terug tiptop in orde is.”, vertelt Ron.

24/7 grondige monitoring van de reefers

Ingeplugd en perfect op temperatuur wachten de volgeladen reefers op verder transport. Deze opgeslagen reefers staan in een sterk beveiligde omgeving en hun toestand wordt grondig in de gaten gehouden:

“Wij hebben 24/7 ervaren reefer techniekers rondlopen die 3 keer per dag alle reefers checken. Of ze op de juiste temperatuur draaien en of de instellingen niet veranderd zijn. Die techniekers hebben handheld computers dus ze geven alles in die computers in en zo kunnen wij opvolgen of alles nog in orde is.”

Daarnaast zijn er ook dashboards waarop er opgevolgd kan worden of een reefer aan- of afgekoppeld is.

Extra troeven wat hun reefer activiteiten betreft

Bij DP World Antwerp gaat het om Co2-neutrale reeferopslag en reefer activiteiten! Dit is mogelijk door het inzetten van 100% hernieuwbare energie en lage emissie materialen.

Wat douanedocumenten betreft, is er ook een troef:

“Wij hebben douane op onze terminal zitten en wij hebben ook een douane helpdesk op de terminal. Men kan daar de douanedocumenten binnenbrengen en zij geven die dan in het douanesysteem in. Die documenten kan men ook via EDI doorsturen en dan komen ze ook rechtstreeks in het douanesysteem terecht.”

De reefer activiteiten bij DP World Antwerp lopen duidelijk op rolletjes. Wil je hier meer informatie over? Stuur dan een e-mail of neem contact op via onderstaand formulier.

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en DP World Antwerp

Meer weten?

DP World Antwerp

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • DP World Antwerp

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials