Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Klaar om je eerste werknemer aan te werven? SD Worx is er voor jou.

Je staat op het punt om werkgever te worden. Gefeliciteerd, want dat is onmiskenbaar een teken van succes. Maar hoe trek je de juiste kandidaat aan? Wat is een motiverend loon? Welke administratie komt er kijken bij het aanwerven van je eerste werknemer? De Startersadviseurs van SD Worx zijn er om jou te begeleiden.

Binnen SD Worx helpen Startersadviseurs beginnende werkgevers bij alle opstartformaliteiten. Raf Janssen (Sales Manager, Interne Sales SME) is trots op de professionaliteit van zijn team. Zij weten het antwoord op alle vragen die een ondernemer zich stelt bij de aanwerving van zijn eerste werknemer.

Maak een afspraak met een Startersadviseur

Waarom wil je een eerste werknemer aanwerven?

“Met die vraag beging ik doorgaans het gesprek met een ondernemer die iemand in dienst wil nemen,” vertelt Raf. De redenen kunnen namelijk onderling sterk verschillen. Een slager zoekt iemand voor de bediening van de klanten. Een IT-ontwikkelaar kijkt uit naar een goede verkoper met technische kennis. Een jurist wil een administratieve kracht. En een aannemer kan een handige bouwvakker gebruiken. Kortom, er bestaan zoveel invalshoeken als er zelfstandige ondernemers zijn. Zij hebben nood aan ondersteuning om hun vak met passie te blijven uitoefenen en te kunnen groeien. “Voor een Startersadviseur is het antwoord op die vraag heel relevant. Want talent aanwerven is niet noodzakelijk de beste of enige mogelijke strategie.”

Wat zijn de alternatieven?

De IT’er in het voorbeeld zal misschien meer gebaat zijn met een freelancemedewerker. Wie actief is in een sector met sterke seizoenspieken en rustiger periodes, kan op tijdelijke basis wellicht beter een interimkracht of jobstudent inschakelen. Wanneer er sprake is van een constante, structurele groei, valt de aanwerving van een eerste werknemer zeker te overwegen. “Onze eerste taak is dus om de ondernemer te helpen de juiste keuze te maken,” vervolgt Raf. “Vervolgens begeleiden we bij de aanwervingsprocedure. Dat kan gaan van het opstellen van het functieprofiel en de vacature tot de selectie van juiste wervingskanalen. Op verzoek nemen we het volledige traject voor onze rekening.”

Raf Janssen, Sales Manager en Interne Sales SME bij SD Worx


Wat kost een eerste werknemer?

De loonkost is het volgende item op de checklist. SD Worx schept een duidelijk beeld aan de hand van een gratis loonsimulatie. Als je dat wenst voer je zelf de berekening uit met de handige onlinetool. De startersadviseurs informeren je graag over de premies, kortingen en subsidies voor startende werkgevers. “Tegelijk moet je rekening houden met de wensen van de kandidaten. Waardevol talent wil je een aantrekkelijk loonpakket met extralegale voordelen aanbieden, zodat je ze kan houden in de organisatie. Anderzijds wil je ook niet te veel betalen en inboeten aan financiële bewegingsvrijheid,” geeft Raf nog mee. “En vergeet niet: eens je jouw eerste werknemer aanwerft, blijven onze Startersadviseurs jou bijstaan met advies rond de administratieve en wettelijke formaliteiten.”

Bereken de loonkosten van je eerste werknemer met onze tool

Heb je plannen om je eerste werknemer aan te werven? Neem dan zeker vrijblijvend contact op met onze Startersadviseurs. Of stelt je vraag via het formulier hieronder.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en SD Worx

Meer weten?

SD Worx logo

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • SD Worx

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • 't Hooghuys

    't Hooghuys

  • Nexus Pursuit

Bekijk de socials