Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Wat moet je als kmo-werkgever weten over correct verlonen?

Een aantrekkelijk loonpakket is de tweede belangrijkste reden waarom mensen voor een werkgever kiezen. Ontevredenheid over het loon is dan weer de tweede belangrijkste reden om een andere werkgever te zoeken. Om maar te zeggen dat correct verlonen een essentiële voorwaarde vormt om talent aan te werven en te houden. SD Worx zette de belangrijkste betalingsfeiten op een rijtje.

Alles wat je altijd al wilde weten over correct verlonen, maar nooit durfde te vragen. Zo zou je ‘Pay Facts 2023’ van SD Worx kunnen samenvatten. Het onlinedocument staat boordevol weetjes en bruikbare tips & tricks over verloning in kmo’s. Vooral de rubriek met 16 veelgestelde vragen door collega-kmo’s levert een schat aan informatie op.

Scan de QR-code


Maar eerst: back tot the basics

Annelies Rottiers, Business Unit Manager Consult SME, SD Worx

Als kmo-bedrijfsleider focus je op je corebusiness. Dat neemt al je tijd en energie in beslag. Sta je aan het roer van een kleinschalige organisatie, dan behoort de aanwerving van een hr-manager wellicht niet tot de mogelijkheden. “Daarom beginnen onze Pay Facts met de basis,” vertelt Business Unit Manager Consult SME Annelies Rottiers. “In een voor iedereen verstaanbare taal leggen we het verschil uit tussen een vast en een variabel salaris. We lichten eveneens toe wat de werkelijke loonkosten zijn voor de werkgever. Verder gaan we in op het basissalarispakket, de extralegale voordelen en last but not least het wat en waarom van een doordacht beloningsbeleid.”

Bekijk de SD Worx-infosessies over vergoedingen


16 FAQ’s over correct verlonen

Maak je geen zorgen, je bent niet de enige werkgever die zich vragen stelt over correct verlonen. Annelies: “De ruim 400 hr-specialisten van SD Worx voor KMO onderhouden dagelijks nauwe contacten met duizenden ondernemingen. Zo merkten we dat een aantal vragen telkens opnieuw terugkomen. De 16 meest relevante thema’s staan overzichtelijk op 1 pagina.” Dat gaat van ‘Hoe weet ik of ik meer, hetzelfde of minder betaal dan mijn concurrenten?’ over ‘Hulp! Mijn kmo groeit en mijn beloningsbeleid is helemaal niet ontwikkeld.’ Tot ‘Mijn loonkosten schieten de pan uit, kan ik ook het loon verlagen?’

Onmiddellijk bruikbare informatie

Als je op één van de vragen klikt, kom je terecht op een pagina met meer gedetailleerde uitleg. Naast een stukje met theoretische toelichtingen, ligt de nadruk op praktische toepassingen op kmo-niveau. “Waar mogelijk laten we een interne expert of een kmo-klant aan het woord. Zo krijg je info uit de eerste hand. Dan illustreren we de kwestie aan de hand van een – vaak verrassend – cijfer. Wist jij bijvoorbeeld dat slechts 0,30% van de Belgische kmo-werknemers weten wat ze moeten doen om loonsverhoging te krijgen? En dat 42,90% van hen flexibele verloning wensen? Eén of meerdere concrete tips helpen je ten slotte op weg om specifieke kwesties aan te pakken. Kortom, ‘Pay Facts 2023’ is een onmisbare tool wanneer je als ondernemer werknemers, die perfect matchen met het dna van je onderneming, een verloning op maat wilt aanbieden ,” besluit Annelies.

Zit je met vragen over correct verlonen? Scan dan de QR-code om de ‘Pay Facts 2023’ van SD Worx te raadplegen. Je kunt ook contact met ons opnemen of je vraag stellen via het formulier hieronder.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en SD Worx

Meer weten?

SD Worx logo

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • SD Worx

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials