Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Flexibel verlonen: hoe integreer je een cafetariaplan in jouw kmo?

Met het KMO-Cafetariaplan van Acerta kan je ook als kmo je medewerkers een aantrekkelijk loonpakket aanbieden. Zij krijgen de kans om (een deel van) hun eindejaarspremie of bonus om te zetten in voordelen, zoals een fiets, een smartphone, extra vakantie… Dankzij de online-tool op maat van de kmo is slimmer verlonen kinderspel.

Vraag je gratis demo aan van het Acerta KMO-Cafetariaplan

Flexibel verlonen is één van de succesvolle wapens in de war for talent. Het online cafetariaplan van Acerta brengt een aantrekkelijk loonpakket binnen handbereik van kmo’s. Jouw medewerkers kunnen vrij kiezen of ze hun eindejaarspremie (geheel of gedeeltelijk) of bonus omzetten in interessante netto voordelen. Terwijl de loonkost ongewijzigd blijft, krijgen de motivatie en tevredenheid van je werknemers een flinke boost. Reward Consultants Kim Coenen en Margaux Dick lichten toe.

Eenvoudig, maar met wettelijke beperkingen

Kim Coenen

“Het principe van een cafetariaplan is vrij eenvoudig,” aldus Kim. “Je zet een deel van het loon om naar een budget, waarmee de werknemer vervolgens bepaalde voordelen kan kiezen. Bij ons KMO-Cafetariaplan beperken we ons hiervoor tot de eindejaarspremie en de bonussen. Dit in tegenstelling tot het al langer bestaande Benefit Motivation Plan, waarbij je ook kan werken met andere budgetten (bv loon boven barema) en er meer uitgebreide mogelijkheden bestaan naar voordelen toe.” Goed om weten: de werkgever beslist of hij een cafetariaplan aanbiedt en de werknemer beslist of hij/zij er al dan niet gebruik van maakt. Het juridische kader verschilt evenwel per sector en paritair comité. De eerste taak van de Acerta Consultants bestaat dan ook uit het aftoetsen van de wettelijke voorwaarden.

Een cafetariaplan verhoogt de koopkracht van de werknemer

Margaux Dick

Het pluspunt voor de werkgever is evident: je versterkt het engagement en de loyaliteit van je werknemers. Wat de loonkost betreft maakt het ter beschikking stellen van het Acerta KMO-Cafetariaplan geen enkel verschil. De medewerkers plukken zelf ook de voordelen van het systeem. De waarde van de voordelen die ze als het ware betalen met hun bruto loonkost, ligt hoger dan de netto eindejaarspremie of bonus die ze anders ontvangen. Ze winnen aan koopkracht. Margaux ziet nog een belangrijke troef: “De werknemers kiezen de voordelen in functie van hun individuele en actuele behoeften. In het Acerta KMO-Cafetariaplan gaat het om de top 5 van de populairste voordelen: fietslease, multimedia (smartphone, laptop, tablet), extra vakantiedagen, warrants en pensioensparen.”

Een handige en eenvoudige tool

Acerta voorziet een tool voor het KMO-Cafetariaplan, waar je het volledige proces (voordelen kiezen, bestellen en opvolgen) online kan afhandelen. Heel eenvoudig en met een minimum aan administratie. Zo zorgt Acerta dat alle juridische documenten voor de werknemers en de infofiches voor de werkgever beschikbaar zijn. “De webtool is ook toegankelijk voor kmo’s die (nog) geen Acerta-klant zijn,” verduidelijkt Kim. “Maar klanten profiteren vanzelfsprekend van de link met het sociaal secretariaat. Dat vergemakkelijkt de automatische uitwisseling van dossiergegevens.” En de prijs? “Voor de tool betaal je een interessant tarief op maat van de kmo. Als je het cafetariaplan invoert, kan je tot 30% van de instapkost recupereren via de kmo-portefeuille,” geeft Margaux nog mee.

Probeer het KMO-Cafetariaplan gratis uit met een demo

Wil jouw kmo graag flexibel verlonen? Acerta geeft je de keuze uit het KMO-Cafetariaplan en het Benefit Motivation Plan. Op basis van jouw budget, de cao in jouw sector, de wensen van jouw werknemers enz bekijken we welke formule het beste bij jou aansluit.. Interesse? Neem contact op of stel je vraag hieronder.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Acerta

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Acerta

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials